Ottelut 2016

Kauden päätösottelu...

Virkiä - AC-Kajaani 1-9 (0-3)

Niin vaan saatiin miesten seikkailu 2-divarin kiehtovassa maailmassa pelattua loppuun saakka. Vaikka ihan loppumetreillä muutamakin taho pyrki sitä tieten tahtoen häiritsemään. Virkiä sai valtakunnan mediassa kyseenalaista huomiota, sekä pitkäaikainen yhteistyökumppani paikallislehti Lapuan Sanomatkin löi lyötyä, asiavirheitä täynnä olevalla kirjoituksellaan.

Nyt se on ohi…

Vaikea kausi saatiin kuitenkin kunnialla päätökseen, omien junioreiden avustamana. Nämä nuoret herrat Robert Kujanpää, Jaakko Rajala, Ville Lahdensuo ja uutena miehenä debytoinut Jaakko Luomala tulivat apuun tärkeällä hetkellä, kun edustusjoukkue oli laitettu selkä seinää vasten.

 Viimeinen peli oli sinänsä ihan kosmeettista, jolla ei ollut sarjataulukkoa ajatellen mitään merkitystä. Pelit pitää kuitenkin pelata loppuun saakka, oli tilanne mikä hyvänsä.

Vierailija AC Kajaani oli selvästi parempi joka osa-alueella ja ottikin voiton lukemin 1-9. Oikeastaan kyseessä oli peli, pojat vastaan miehet, sen verran ikä ja kokoeroa oli. Kajaanilaiset aloittivat maali-ilottelun jo ensimmäisellä minuutilla, mutta eivät päässeet kuitenkaan aivan ylivoimaiseen esitykseen ensi jaksolla, joka päättyi lukemiin 0-3. Toinen maali syntyi ajassa 17min ja kolmas maali jakson loppuhetkillä ottelukellon näyttäessä 41 minuuttia.

Toisella jaksolla pelattiinkin oikeastaan yhtä päätä ja vierailijat pommittivat pelivälineen maalinperukoille 48min, 77min, 83min, 88min, 89min ja 90+2 minuutilla.

Virkiän Arttu Happonen sai pelivälineen maaliin, mutta se tuomittiin paitsioksi. Seuraavasta maalipotkusta Happonen sai pelivälineen uudelleen haltuunsa ja mies oli saattaa uudelleen pelivälineen maalin, harmillisesti pallo kaarsi hieman tolpan ohi.

Virkiän juniori pelaajat esittivät muutamia kertoja hienoja syöttökuvioita, jotka saivat Kajaanilais-valmentajan korottamaan ääntään kentänreunalta. Virkiän ainoasta maalista vastasi (81min) Justus Lahtinen, venäläis-pelaaja Iurii Dmitrienkon oivasta syötöstä.

Virkiän joukkueen johto oli huojentunut, kun vaikeuksia täynnä oleva kausi vihdoinkin saatiin päätökseen. Kausi päättyi kuitenkin iloisissa merkeissä, ajatellen että uusia lupaavia junioreita syntyy kuitenkin Virkiän jalkapallotoimista. Sekä naisten hieno menestys valtakunnan sarjassa, luo uskoa eteenpäin.

 Onko sensaationhakuisilla teksteillä merkitystä, sen kaikki vaikutukset näemme myöhemmin. Se on aivan varmaa että vaikutusta tulee olemaan, ei ehkä junioriurheilusta vastaaville, mutta edustusjoukkueen eteenpäin viemiseksi kipeitä ratkaisuja on jo tehty. 

 

 

Miehet viimeisessä vieraspelissä vajaamiehisenä...

MuSa - Virkiä 8-0 (5-0).

Virkiän miesten edustusjoukkue joutui lähtemään viimeiseen vieraspeliin vajaamiehisenä, eli vain kymmenen edustuskelpoista pelaajaa asteli bussiin. Näistäkin kymmenestä pelaajasta oli kolme juniori-ikäistä, sekä seniori-ikäinen valmentaja Simon Gray joka hiljan täytti 50 vuotta, mies taitaa olla vanhin kakkosessa debytoinut pelaaja.

Valtakunnan lehdistö murehtii nyt kakkosdivarin tasosta ja varmaankin aiheellisesti. Syyt kohdistetaan vaihtopenkkien tyhjyyteen, mutta todelliset syyt ovat aivan jossain muualla, joita media voisi tutkia hieman perusteellisemmin. Nämä lööpit ovat lyhyitä ja nopeasti luettavia, jotka antavat hieman virheellisen kuvan todellisuudesta.

Ottelun kulku oli ennalta odotettava, sarjakakkosen paikalla ja nousutavoitteet asettanut MuSa haki paikkaa kakkosen lohkojen parhaana päästä myös karsintapeleihin, jota Virkiä vajaamiehisenä kovasti avitti.

Kuitenkaan maaleja isännät eivät pystyneetkään latomaan toivotulla tavalla, vajaamiehisenä pelaavaa Virkiää vastaan. Kevät kierroksella MuSa kaatoi Virkiän peräti 1-10, vaikka Virkiän vaihtopenkillä oli silloin pelaajia ja kentällä täysi miehitys, monen asteisilla vahvistuksilla. Joten tämä peli ei ollutkaan täysi katastrofi.

Virkiä ei todellakaan päässyt herkuttelemaan maalipaikoilla, eikä luomaan edes kunnollisia hyökkäyskuvioita. Ainoasta maalipaikasta vastasi juniori Robert Kujanpää.  

Siitä mistä Virkiän joukkueen johto oli tyytyväinen, että nämä nuoret juniori-ikäiset kaverit (Jaakko Rajala, Robert Kujanpää ja Ville Lahdensuo) yleensäkin lähtivät auttamaan seuransa edustusjoukkuetta.

Myös 500-päinen porilaisyleisö antoi kovat suosionosoitukset Virkiä junioreiden onnistuessa syöttökuvioissaan.

Loukkaantumisista kärsivän Virkiän ringistä puuttui peräti kahdeksan avauskokoonpanon pelaajaa. Kaksi jotka varusmiespalveluksen vuoksi eivät päässeet mukaan, kaksi pelaajaa loukkaantumisen vuoksi poissa ja peräti neljä pelaajaa jotka olivat poissa tärkeämpien tehtävien vuoksi.

Lopputulos olisi voinut olla vielä masentavampi, mutta Virkiä-vahti Juho Kuivila väläytteli useita upeita torjuntoja.

Kauden viimeinen ottelu pelataan Lapuan keskuskentällä lauantaina 1.10. alkaen klo 14.00, vastustajaksi astelee sarjan kolmannella sijalla oleva AC-Kajaani.

 

Miehille niukka tappio....

Virkiä - VIFK 0-1 (0-0)

Vaasan IFK vieraili Lapualla ja otti niukan voiton isäntäjoukkueesta. Kevätkierroksella vaasalaiset olivat selvästi parempia, mutta nyt IFK sai panna parastaan, että niukka 0-1 voitto lohkesi.

Vaikka isäntäjoukkueesta puuttui niin sanotusta avauskokoonpanon miehityksestä useita pelaajia ja joukkue näytti ”paperilla” melko heppoiselta vastustajalta, niin vierailija IFK sai tehdä täyden päivätyön ottaessaan kolme pistettä. Virkiä pystyi piinaamaan vieraitaan koko ensimmäisen jakson ja oli päästä muutamia kertoja iskuetäisyydelle maalinteossa.

Tomi Kärkkäisen kopla olikin melkoisen heppoisella jalalla matkassa, vaikka joukkue hallinnoikin ottelua pallollisessa mielessä. IFK pääsi iskemään kuusitoista kulmatilannetta, jotka Virkiä puolustuksen ja maalivahti Egor Khoklovin voimin saatiin torjuttua.

Valmentaja Seppo Saranpään mukaan Eetu Jääskeläisen mukaantulo toi puolustukseen sitä tarvittavaa rauhallisuutta, eikä IFK päässyt tekemään tuhojaan.

Toisen jakson alussa IFK sai sitten sen kaipaavansa täysosuman, kun maalinedus hässäkän jälkeen Markus Nordman pääsi kuin varkain laukaisemaan pelivälineen ruuhkan takaa maalinperukoille.

Pitkästä aikaa Virkiälläkin syöttöpeli kulki ajoittain mukavan näköisesti, mutta se viimeinen syöttö jäi vain haaveeksi, eikä joukkue päässyt hätyyttelemään IFK vahtia.

Virkiävahti Egor Khoklovin loukkaannuttua(75min), maalipuiden väliin asteli jo kenttäpelaajana alusta alkaen pelannut Juho Kuivila. Mies oli hyvässä vireessä ja torjui muutaman todella vaarallisen laukauksen.

Virkiän vaihtopenkillä istuskeli kolme kovaa junioria, jotka olivat rohkeasti lähteneet avittamaan seuransa edustusjoukkuetta. Vaihtoruljanssin alettua jokainen nuorukainen (Robert Kujanpää, Jaakko Rajala sekä Ville Lahdensuo) pääsivät myös kentälle tositoimiin. Eikä nuorten miesten tarvinnut hävetä toimiaan, vaan selviytyivät debyytistään miesten sarjassa erinomaisesti.

Virkiälle siunaantui aivan ottelun lopussa paikka, vapaapotkusta. Kaikki Virkiäpelaajat maalivahtia myöten linnoittautui IFK:n maalinedustalle, josta Juho Kuivila sai päänsä palloon, mutta peliväline meni hieman yli maalin, joten ottelu päättyi siihen.

Virkiän matka 2-divarissa lähenee loppuaan, seuraavaksi joukkue matkaa Poriin kiusaamaan sarjakakkosena olevaa Musan Salamaa ja viikkoa myöhemmin Virkiä isännöi kauden viimeisessä pelissä AC Kajaania.

 

 

Sarjakärjen  vauhti liikaa Virkiälle…

OPS – Virkiä 9-0 (6-0)

Jalkapallon Kakkosen C-lohkoa johtava Oulun Palloseura teki peräti yhdeksän maalia vastaan pyristelleen Virkiän verkkoon. Isäntien yhdeksästä maalista, kahdeksan tekivät oululaisten vahvat ulkomaalaispelaajat.

 Ottelun alku oli Virkiälle surullinen, jo 36 sekunnin kohdalla erotuomarin pilli soi ja Virkiän puolustuksen liian rauhallinen pelaaminen kostautui.  Oululaisille rangaistuspotku ja 1-0 johtomaali.

 Ottelun ensimmäisen 18 minuutin aikana isännät pelasivat nopeaa syöttöpeliä ja maalin edusruuhkista pallo oli vielä kolme kertaa Virkiän maalissa.  Tässä vaiheessa Virkiän alakertaa vahvistettiin ja puolustuspelaaminen parani jonkin verran. Silti isännät pystyivät vielä jakson lopulla lisäämään johtoasemaansa kahdella lisäosumalla, joten jakso päättyi lukemiin 6-0.

Toisella puoliajalla OPS:n vaihtojen ja Virkiän parantuneen syöttöpelin ja liikkumisen ansiosta ottelu tasaantui.  Oululaiset tehtailivat jaksolla kuitenkin vielä kolme maalia ja 9-0 ei paljon selittelyjä kaipaa. 

Virkiällä oli ottelussa ainoastaan neljä maalipaikkaa, jotka OPS:n puolustus hoiteli varmaotteisesti.

Laiskahkosti varsinkin ottelun alun liikkuneesta Virkiän joukkueesta näkyvimmin esiintyivät Niko Salo ja hyvin liikkunut Aleksi Nissilä, sekä useita hyviä torjuntoja suorittanut maalivahti Egor Khokhlov.

 Vaihdossa istunut toinen maalivahti Juho Kuivila joutui myös kentälle, ei maalille, vaan nyt kenttäpelaajan roolissa. Miehen hieno esitys lämmitti joukkueenjohdon mieltä, näinkin synkän pelin jälkeen.

Niko Salon loukkaantumisen vuoksi, virkiä pelasi viimeisen vartin vajaamiehisenä.

 

Joukkueenjohdolla ei ollut paljon kommentoitavaa pelistä. OPS oli vaan niin paljon parempi ettei meillä ollut mitään mahdollisuuksia, tuskaili valmentaja Saranpää.

 

 

SJK otti omansa..                                           Lapuan Sanomat 8.9.2016

Virkiän jalkapallon kasvatti, Lapualainen Aleksi Pöntinen on tällä hetkellä ”kuumaa tavaraa” jalkapallomarkkinoilla. Vielä juniori-ikäinen Pöntinen teki kauden 2015 lopussa sopimuksen Seinäjoen jalkapalloseuran kanssa. Kuitenkaan nuorelle miehelle ei pelipaikkaa Seinäjoelta löytynyt, joten Aleksi sijoitettiin takaisin Virkiään kaudelle 2016, Laina sopimus syntyi SJK:n kanssa, mutta nyt kesken kauden tapahtui jotain kummallista.

Maakunnan mahtiseura SJK tiedottaa kotisivuillaan kuinka lainalla olevat nuoret pelaajat jatkavat loppukauden sijoituspaikoissaan. Paitsi jalkapallon suurlupaus Aleksi Pöntinen otettiin pois kakkosessa pelaavalta Virkiältä, vaikka Pöntisellä olisi ollut haluja pelata loppukausi Virkiän väreissä.

Päätöksen asian tiimoilta tekikin lopulta mahtiseuran johtoporras, joka ei sitten kunnioittanutkaan pelaajan omaa päätöstä ja kehityskaaren jatkuvuutta. Mahtiseura SJK murahti ja näin asiat saatiin kerralla kuntoon, vai saatiinko?

Nyt haiskahtaa siltä että SJK Akatemia ei nousekaan kolmosesta kakkoseen ja pelaajapula iskee heikosti hoidetun pelaajapolitiikan vuoksi. Nyt kun kipu alkaa iskeä lopulta omaan nilkkaan, niin ei naapuriseurallakaan loppukausi saa mennä ilman lisäongelmia.

Positiivisesti ajatellen voisi olettaa että Virkiä on tehnyt todella hyvää työtä, juniori-ikäisen Pöntisen kohdalla.  Jolloin juuri nyt, ennen kauden loppua onkin paras hetki kotiuttaa mies ja liittää hänet liigajoukkueen riveihin…. hmm, tämä ajatusleikki ei varmaakaan toteudu.

Vai onko tilanne se, että Virkiässä on tehty niin huonoa työtä, eikä nuorelle miehelle kannata enää antaa kakkos-divari kokemusta, vaan liittää kolmosta pelaavaan SJK Akatemian riveihin.

Totta kai Virkiän jalkapallojaosto on asiasta näreissään, juuri ennen kauden loppuhuipentumista SJK teki pahalta maistuvan tempun ja kotiutti Aleksi Pöntisen, joka aiheuttaa melko suuria ongelmia Virkiän pelaajistoon.

Siltikään Virkiä ei aseta esteitä pelaajille, jotka pääsevät jalkapallourallaan eteenpäin. Silläkin riskillä että siitä seuralle koituisi vaikeuksia, sanaili joukkueenjohtajana toimiva Heikki Huhtamäki.

 

Suuret suunnitelmat Seinäjokelaisten kanssa pitkin kevättä jää nyt sitten omaan arvoonsa ja Virkiä jatkaa omaa työtään jalkapallon ja uusien superlupauksien eteenpäin saattamiseksi, Huhtamäki tilitti.

 

 

 

Pohojoosen poijat vei voiton...

Virkiä - TP-47 1-5 (0-2)

Virkiän peli lähti matkaan mukavalla sykkeellä TP-47 vastaan, kun jo ottelun toisella minuutilla Gusten Sundqvistin upea pääpusku jäikin ulottuvan TP-vahti Tatu Kujanpään hyppysiin.

Vierailijoiden nopea syöttöpeli lähti käyntiin ja Virkiä pystyi siihen vastaamaan omalla tyylillään, mutta 17 pelatun minuutin jälkeen Torniolaiset saivat pelattua Virkiän puolustuksen levälleen ja peliväline löytyikin Virkiän maaliverkosta, täysosumasta vastasi Jaakko Pyyny.

Virkiä sinnitteli mukana seuraavat puolituntia jonka aikana saatiin nähdä Virkiän maalivahti Egor Khoklovin upeita ”lentäviä” torjuntoja.

Khoklovin torjunnatkaan eivät enää pitäneet Virkiää pystyssä, kun TP:n Iiro Vanha iski pelivälineen ruuhkaisen maalineduspelin jälkeen Virkiän pömpeliin.

Toisen jakson alussa vierailijat vyörytti peliään Virkiän maalisuulle, joka tuotti tulosta ottelukellon näyttäessä 47min, kun Aleksi Isomäen ”kaukolaukaus” upposi taka-alakulmaan, tilanne jo 0-3.

Virkiän Arttu Happonen vastasi illan komeimmasta täysosumasta, kun nuorimies pääsi vastakkain TP-puolustajan ja maalivahdin kanssa. Kuin Karate-Kid elokuvassa Happonen hyppäsi korkeuksiin ja potkaisi ”karatepotkullaan” pallon maalivahdin käsien ohi maalinperukoille.

Vaikka maali toikin uutta intoa Virkiän peliin, niin se ei enää auttanut vaan Torniolaiset rankaisivat vielä kahdesti (71min ja 78min), joista vastasi TP:n Ville Juvonen.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen tuskaili pelipaikkojen kanssa, puuttuihan Virkiän aloituskokoonpanosta kolme pelaajaa. Muutoin syöttöpeli kulki ajoittain mukavasti, varsinkin Arttu Happosen esitys oli vailla vertaa ja jäi lämmittämään sydänalustaa tappiosta huolimatta, kertasi Pöntinen.

 

 

Fodey Gonteh siirtyy FF Jaroon   (31.8.2016)

Virkiän väreissä pelannut Fodey Gonteh jättää Virkiän ja siirtyy FF Jaron palvelukseen.

Kaudella 2015 Fodey pelasi Norrvalla FF palveluksessa, josta mies siirtyi Virkiän riveihin kaudelle 2016, kun joukkue nousi valtakunnalliseen 2-divariin.

Virkiän nyt menettäessä mahdollisuutensa säilyttää sarjapaikkansa 2-divarissa kaudella 2016, niin seura kiittää Fodeyn palveluksista ja päästää nuorenmiehen  jatkamaan jalkapallouraansa sarjaporrasta ylempänä pelaavaan FF Jaroon.

 

Virkiän joukkueenjohtaja Heikki Huhtamäki näkee asiassa paljon positiivista, vaikka meillä on koko kauden ajan ollut pelaajapulaa niin yhteisymmärryksessä purettu sopimus takaa nuorelle miehelle mahdollisuuden päästä urallaan eteenpäin. Virkiässä ei ole koskaan pidetty kiinni, jos pelaajalla on mahdollisuus edetä urallaan eteenpäin. Tuskallistahan tämä loppukausi tulee olemaan ilman Fodeyta, mutta uskon että jäljellä olevat pelaajat pystyvät viemään sarjan kunnialla loppuun asti.

 

 

YPA iski ensijaksolla...

FC-YPA - Virkiä  3-0 (3-0)

Kotijoukkue YPA oli lukenut läksynsä hyvin ja panosti ottelun alkuun, onnistuen siinä täydellisesti.

Yleensä vahvasti aloittanut Virkiä ei ollut tällä kertaa terässä. Opiskelupaikkakunnille muuttaneita pelaajia haalittiin Vöyriltä, Vaasasta, Oulusta, Rovaniemeltä ja Turusta.  Normaalit harjoituksetkin alkavat käydä niin vähiin ettei syöttöpeli lähtenyt kulkemaan, tuskaili päävalmentaja Ilpo Pöntinen.

Isännät pääsivät maalinmakuun jo 18 pelatun minuutin jälkeen, kun Virkiän puolustus pelattiin auki ja YPA:n Jaakko Paavilainen tulitti pelivälineen Virkiän maaliin. Virkiän hyökkäykset lähtivät niin verkkaisesti käyntiin että isännillä oli tarpeeksi aikaa järjestellä miehistönsä puolustusasemiin.

Toisen täysosuman YPA iski noin kymmenen minuuttia myöhemmin Savic Sasan jalasta. Hyvin mukana tilanteessa ollut Virkiä vahti ei aivan yltänyt pysäyttämään aivan ylärimaa hipovaa pelivälinettä.

YPA:n kolmas maali syntyi hieman onnekkaasti, kun laidalta tulleen laukauksen Virkiä-vahti Khokhlov  sai torjuttua, mutta peliväline muutti suuntaa ja meni suoraan Muhamed Elmin lidlen jalkaan josta miehen hieman epäonnistunut laukaus lipui juuri tolpan väärältä puolelta Virkiän maalinperukoille.

Valmentaja Seppo Saranpää ei ollut tyytyväinen ensijakson kävelyvauhtiin ja mies loihtikin joukkueensa uuteen uskoon, toiselle jaksolle lähdettäessä. Muutamilla pelipaikkojen vaihdoksella Virkiä olikin kuin uusi joukkue, joka saikin nyt poikki isäntien maalintekotilanteet ja vähiinsä päästiin luomaan myös omia paikkoja.

Vaikka isännät olivatkin hallitsevampi joukkue niin ne ei enää päässeet niihin supervaarallisiin maalintekopaikkoihin joten ottelu toinen jakso päättyikin ilman täysosumia.

Valmentaja Saranpää kehui toisella jaksolla onnistuneita Aleksi Nissilää ja Niko Saloa, kun pelaajat omaksuu pelipaikkansa ja tehtävänsä, niin sitä on ilo katsella.

 

 

 

Porilaisten tahdissa tanssittiin.....

Virkiä - PPT 0-2 (0-0)

Tavanomaisella tyylillä lähti Virkiän peli käyntiin Porin Pallotovereita vastaan, ensin pelailtiin ja sitten hävittiin. Uutta ottelussa oli se, että Virkällä oli vaihtopenkillä tarpeellinen määrä vaihtopelaajia joita olisi voitu käyttää huomattavasti tehokkaammin, mutta sekään ei tänään onnistunut.

Ensiminuutista lähtien näki että ottelusta tulee hyvinkin laiskanpuoleinen tapahtuma, kun kumpikaan joukkue ei päässyt kakkosdivarin vaatimalle tasolle. Pääasiassa ensimmäinen jakso pelailtiin keskikentällä useiden virhesyöttöjen vuoksi. Toki sateen kostuttama kenttä vaati veronsa, ylimääräisten liukastelujen myötä.

Toisellakaan jaksolla ei vauhti noussut päätä huimaavaksi, eikä mitään suuria hienouksia nähty. Taistelu oli niin sanotusti kahden häntäpään joukkueen taapertamista ja toisen virheiden kyttäämistä.

Virkiä oli panostanut uuteen Venäläis-puolustajaan, jolta odotettiinkin apuja muutoin ailahtelevaan puolustuspeliin. Mutta mies pelasi itselleen kahden keltaisen kortin myötä punaisen kortin ja yhden ottelun mittaisen pelikiellon.

Vajaalla pelaamiseen Virkiä on jo tottunut aikaisemmissakin peleissä ja silloin joukkueesta on löytynyt hieman enempi taistelevia yksilöitä, mutta nyt ei.

Porilaiset rankaisivat heti, vieden pelivälineen Virkiän puolustuksen nenän edestä maalinperukoille, ottelukellon näyttäessä 68min.

Lähes samalla kuviolla Porilaiset marssitti pallon uudelleen Virkiän maaliin, 18 minuutia myöhemmin.

Valmennusjohto piti ottelun jälkeen hiljaista hetkeä, eikä juttutuulella ollut oikein kukaan. Näin ollen Virkiän marssit on marssittu 2-divarissa, nyt pelaillaan sarja loppuun kunniakkaasti.

 

 

Johtoasema murtui jälleen tappioksi…

Kraft – Virkiä 4-1 (0-0)

Virkiä lähti tosissaan hakemaan kolmea sarjapistettä Närpiöstä, mutta hyvä johtoasema muuttuikin loppuminuuttien aikana harmilliseksi tappioksi.

Virkiä otti mainion alun ottelussa ja pääsikin niskan päälle halliten ottelun kulkua mukavasti. Kraft oli hieman altavastaajana jakson alussa mutta pystyi tyrehdyttämään Virkiän maalintekoaikeet.

Ensi jakson puolenvälin jälkeen mentiin kentän päästä päähän ja kumpi hyvänsä olisi voinut mennä johtoasemaan. Tolpat kolisivat molemmissa päissä ja maalivahdit näyttivät osaamistaan. Tasapäisen ensi jakson loppuosuus oli oikeutettu ja jakso päättyikin maalittomaan tilanteeseen.

Toista jaksoa oli pelattu noin 10 min kun Virkiä pääsi tekemään ottelun ensimmäisen täysosuman, mutta hieman kokemattomat oikeudenjakajat päättivät epäselvän” paitsiotilanteen” kotijoukkueen hyväksi, eikä maalia hyväksytty.

Virkiä sai kuitenkin uutta puhtia peliinsä ja Aleksi Pöntisen upea yksilösuoritus toikin hyväksyttävän maalin ottelukellon näyttäessä 71minuuttia.

Virkiä maalihuumaa ei kestänyt kuin neljä minuuttia kun isäntien kokenut Kim Böling pelattiin maalintekopaikalle ja tasoitusmaali oli totta. Kuusi minuuttia myöhemmin Böling iski toistamiseen ja vei joukkueensa 2-1 johtoasemaan.

Virkiän puolustus väsähti ja keskittyminen herpaantui, joten isännät pääsivät kaunistelemaan loppulukemiksi 4-1, Jonas Granforsin toimesta.

 

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli tyytyväinen ensi jakson esitykseen, jolloin pelasimme hyvää jalkapalloa ja olimme niskan päällä. Olisiko johtoasemassa pitänyt siirtyä enempi puolustuskannalle, pohti Pöntinen.

 

 

GBK nöyryytti toistamiseen...

Virkiä - GBK 1-9 (0-4)

GBK nöyryytti Virkiää toistamiseen tällä kaudella. Kevätkierroksella ottelu päättyi Kokkolassa lukemiin 1-8. Harmittaa hieman GBK:n puolesta ettei se päässyt kymppikerhoon kummassakaan kohtaamisessa.

Virkiän peliin valmistautuminenkin ontui pahasti, kun erotuomaritarkkailija varasti päävalmentajan huomion, eikä mies päässyt luomaan uskoa joukkueelle alkulämmittelyn aikana.

Ottelussa ei nähty sitä iloisesti taistelevaa Virkiää joka kahdessa edellisessä ottelussa oli esillä. GBK sen sijaan aloitti heti melkoisen myllytyksen ja ensimmäinen täysosuma kirjattiin kymmenen minuutin kohdalla.

Virkiällä ei ollut asiaa vieraiden kenttäpuoliskolle vaan joutuivat puolustustehtäviin alusta alkaen. GBK:n seuraavat maalit 0-2 ja 0-3 iskettiin kahden minuutin sisään. Näljä-nolla tilanne syntyi 40 minuutin kohdalla.

Toisella jaksolla GBK painoi yhtä vahvasti ja Virkiä joutui juoksemaan perässä. Jakson puolessa välissä Virkiä sai hieman peliään kulkemaan, mutta vain hetkellisesti.

Virkiän ainokaisesta (69min)vastasi Aleksi Pöntinen joka pääsi viimeistelemään Arttu Happosen upeasta syötöstä.

GBK tehtaili maaleja tasaiseen tahtiin 0-5 (62min.) 0-6 (67min.) 1-7 (72min) 1-8 (75min. oma maali) ja 85min 1-9.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen antoi kuitenkin joukkueelle tunnusta loppuun asti ”taistelemisesta”.

Valmentaja Seppo Saranpään mukaan Hercules ottelun jälkipuinti ja siitä seurannut turhanpäiväinen höpinä mediassa häiritsi selvästi joukkueen valmistumista peliin. Emme missään tapauksessa ole näin huonoja, mitä lukemat antavat ymmärtää.

 

 

Pistesaalistus sai jatkoa...

JS Hercules - Virkiä 1-4 (0-1)

Virkiän pistesaalistus sai jatkoa kun se nappasi hienon vieras voiton Oulussa. Toinen voitto peräperää, silloin voidaan jo varmaan sanoa että voittoputki alkoi. Vaikka sarjataulukossa ei noustu pois viimeiseltä sijalta, niin ollaan jo pisteen päässä hännänhuippujen pistesaalistuskisassa.

Alussa Isännät kävivät lämmittelemässä Virkiä- vahti Egor Khoklovia muutamilla laukauksilla ja mies pääsikin hurjaan torjuntakuntoon ottelun tuoksinassa.  

Ottelukellon näyttäessä 9min. Virkiän Junior Oyono pääsi laidalta hyvään vauhtiin ja mies taluttikin pelivälineen laukaisuetäisyydelle, josta hurja tykki upposi Hercules- vahdin käsien läpi maaliin. Jo kevätkierroksella Virkiä sai Oululaisten pelin sekaisin ja niin kävi nytkin. Vaikka isännillä oli parempi pelinhallinta, niin vieraat käyttivät paremmin paikkansa hyväkseen.

Isännät painoivat päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta eivät saaneet murrettua Virkiän hienosti pelaavaa puolustusta ja loistavaa maalivahtityöskentelyä, joten ensi jakso päättyikin Virkiälle 0-1.

Toisen jakson alussa Virkiällä oli muutama paikka lisätä johtoasemaansa, mutta pelivälinen karkasi maalipuiden ulkopuolelle. Isännät tulittivat pelivälinettä kohti Virkiän maalia ja suurin osa viuhui ohi maalipuiden, ainoastaan muutama kolahdus tolppaan sävähdytti Oululaisyleisöä.

Kulmapotkuja Herculekselle siunaantui 17 ja Virkiälle yksi ainoa, josta Hercules pelaajat tunaroivat pelivälineen omaan verkkoonsa.

Vain minuutti myöhemmin isännät pelasivat Virkiän hyvin toimineen puolustuksen auki ja Mikko Suomela sai tuikattua peilivälineen Egor Khoklovin selän taakse, tilanteeksi 1-2.

Egor Khoklov torjui….

Virkiän puolustustyön käydessä parhaimmillaan, peli sai ikävän käänteen kun päätuomari Esa Suoyrjö nosti Iikka Hirvilammelle punaisen kortin (syykoodilla L). Kaupan päälle myös rangaistuspotku isännille, jota olivat kalastelleet jo muutamia kertoja ennemmin. Tilanne näytti tietenkin pahalta, vain Egor Khoklov oli asiasta eri mieltä ja mies torjuikin näyttävästi pelivälineen alakulmasta eteensä, josta Niko Salo potki pallon turvallisimmille vesille.

Vajaalla voittoon, Arttu Happonen maalasi …..

Kentälle vaihdosta (68min)tullut Arttu Happonen ratkaisi kahdella nopealla maalilla ottelun Virkiän voitoksi. Ensin 74 minuutilla mies karvasi pelivälineen puolustukselta ja vei maalivahdinkin niin sanotusti kahville, siirtäen pelivälineen kuin tavaratalon isoista ovista tyhjään maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Junior Oyonon syötöstä Arttu tuikkasi pelivälineen toistamiseen Hercules-vahdin selän taakse.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen ja valmentaja Seppo Saranpää vetivät pitkiä hengenvetoja ennen sanallisen arkun avaamistaan. Tärkeä voitto pelaajille ja seuralle, tuumasivat miehet yhteen ääneen. Pöntinen uskoo, että kun luotamme omaan tekemiseen ja pystymme rakentamaan peliä niin kuin harjoittelemme, on tulos tämä. Saranpää puolestaan mietti jo keskiviikkona kotikentällä pelattavaa GBK peliä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin saamme muutaman uuden pelaajan mukaan jo keskiviikoksi. 

 

 

Vihdoinkin VOITTO.....

Virkiä - FC-Santa Claus 3-2 (0-0)

Virkiä nappasi sen kauan odotetun ensimmäisen voiton, kun se kaatoi FC-Santa Clausin kotikentällään.

Tämä oli todella tärkeä voitto joukkueelle, totesi päävalmentaja Ilpo Pöntinen. Kolmasti voittoa on tarjoiltu mutta joka kerta on jouduttu antamaan periksi.

Ottelu alkoi kuten useasti ennenkin, Virkiä hallitsi selvästi pallollista peliä. Peli kulki mukavasti, jopa niin mukavasti että pelaajat näyttivät unohtavan kokonaan maalinteon. Vierailijoilla ei ollut asiaa isäntien kenttäpuoliskolle kuin muutaman kerran ensijakson aikana.

Maalinteko ontui…

Virkiän ongelmaksi alkoi syntyä maalinteko, pelivälinettä ei saatu vastustajan verkkoon, ei sitten millään konsteilla.

Toisen jakson alussa Virkiän Arttu Happosella oli paikka ensimmäiselle täysosumalle, mutta Joulupukkien maalivahti veti pidemmän korren. Aleksi Nissilän vasuri epäonnistui, Foday Gontehin laukaus yli maalipuiden, tilanteita alkoi tulla. Vasta 54 minuutilla Virkiä kapteeni Miika Korpela näytti kuinka pallo laukaistaan maaliin ja vasta sitten nautitaan maalinteon huumasta.

Viisi minuuttia myöhemmin Joulupukit pääsi tasoittamaan Seinäjokelais-tuomari Olli-Jussi Sariolan, hieman kyseenalaisesta tuomiosta joka johti rangaistuspotkuun. Jälleen viisi minuuttia myöhemmin sama stoori, päätuomarin silmin katsottuna Virkiä pelasi jälleen vastoin sääntöjä ja vuorossa toinen rangaistuspotku jolla Santa Claus olikin yht äkkiä johtoasemassa. Kokeneempi oikeudenjakaja olisi voinut tehdä toisenlaiset ratkaisut.

Ratkaisun hetket…

Ainakin GBK:n, FC-Atlantiksen ja SoVon paidassa esiintynyt Farid Mountassir debytoi nyt Virkiän paidassa ja mies nousi illan sankariksi. Ensin 75 minuutilla Aleksi Nissilän syötöstä Farid tykitti pelivälineen vieraiden maaliin, tilanne 2-2. Kulmapotkun jälkitilanteesta 81 minuutilla syntyneestä maalista vastasi myös Farid Mountassir. Miehen pääpusku vei pelivälineen vastustajan maaliviivan yli ja voittomaali oli syntynyt.

Valmennusjohto oli tyytyväinen kauden ensimmäisestä täydestä pistepotista. Onhan tämä kausi ollut melkoista sekoilua, mutta nyt tuntuu siltä, että jotakin voitaisiin saada aikaiseksi, uhkui päävalmentaja Pöntinen. 

 

 

 

Virkiä vajaalla vieraissa...

AC-Kajaani - Virkiä 10-0 (7-0)

Kauhulukemat saivat jatkoa kun Kajaanilaiset naulasivat Virkiän täydellä kympillä kiinni seinään. Jo peliin lähdettäessä kaikki oli selvää pässinlihaa, kun linja-autossa istui vain yhdeksän pelaajaa joista kolme vielä toipilaana kesäflunssan jäljiltä.

Suomen Puolustusvoimatkin vaatii omansa, joten juuri viikko sitten paikkakunnalle muuttaneet Juho Niemelä ja Justus Lahtinen olivat kokoonpanosta poissa. Onneksi Kajaani on kutsunut Lapualaisia paljon armeijan harmaisiin, joten jonkinlaisia suhteita vuosien varrellakin on syntynyt.

Armeijan harmaista juuri vapautuneen Iikka Hirvilammen puhelimessa oli paikallisen Kenraalin numero jonne sitten GSM yhteys luotiin. Kenraali ymmärsi Virkiän hädän ja myönsikin pikaisen Sunnuntai vapaan Juho Niemelälle, Justus Lahtisen vielä jäädessä tilkan petipaikkaa vahtimaan kuumeen kera.

Tuomaritoiminnasta jäi sen verran mieleen, että peliin, jopa hieman ylilatautuneesti tullut oikeuden jakajana toiminut Ville Käldsröm passitti Lapualaiset sukkakaupoille. Onneksi kauppojen aukioloaikojen vapautumisen johdosta, Virkiä marssi nopeasti paikallisen Osuuskaupan urheiluosastolle josta saivat ostettua uudet, oikeudenjakajaakin miellyttävät sukat jalkaansa jotta peli pääsi käyntiin.

No siinä ne hyvätkin asiat tulivat lyhkäisyydessään. Pelistä ei paljon ole kerrottavaa, ensimmäisillä minuuteilla rangaistuspotku ja neljä omaa maalia vei parhaan terän pelaajilta. Hannu Hanhi oli kauttaaltaan Kajaanilaisten puolella ja he olivat selvästi parempia viimeistelyissään tehden tasaiseen tahtiin kymmenen maalia, vieden selvästi ottelun nimiinsä.

Valmentaja Seppo Saranpää oli pahoillaan pelaajien puolesta, on se niin raadollista laittaa sairaita pelaajia kentälle. Tällaisen ”taistelun” jälkeen nostan heille hattua, kun jaksoivat mukisematta pelata pelin kunnialla loppuun. Saadaanko sarja vietyä kunnialla loppuun ilman pelaajia, ihmetteli Saranpää. Näin asiat eivät voi jatkua kertoo valmentaja Saranpää maakuntalehti Ilkan mukaan.

 

 

Virkiä oli vain suupala MuSalle...

Virkiä MuSa 1-10 (0-5)

Lue lisää Musan kotisivuilta

 

 

Virkiän matka jatkuu sarjajumbona....

Virkiä - OPS 0-6 (0-3)

Vrkiän matka 2-divarissa ei näytä hyvältä, vaikka peli ajoittain kulkeekin mukavasti. Paineet ensimmäisestä voitosta näyttää tuovan joukkueelle suuria jännitteitä. Osa lopettaa leikin kesken, osalle ei maistu treenit eikä pelit ja osa ei pysty pelaamaan peliä edes loppuun, kun sitä huipputärkeää voittoa ei tule.

OPS vain lisäsi Virkiän voittopaineita latoen kuusi-nolla lukemat tulostaululle. Virkiän peli alkoi jälleen kerran mukavasti, eikä vielä ensimmäisen takaiskun jälkeenkään joukkue antautunut vaan pääsi tekemään tasoitusmaalin, joka kuitenkin todettiin paitsioksi.

 Vierailijat ottivat Virkiältä luulot pois noin puolentunnin pelin jälkeen, kun ”Oululainen” Konstantin Belov iski kaksi halpaa maalia kahdessa minuutissa.

Isännät eivät enää pystyneet vastaamaan vieraiden vauhtiin, vaan joutuivat täysin puolustuskannalle joka muutoinkin oli kuritonta peliä. OPS lisäsi johtoasemaansa tasaisin välein ja lopputulos saikin monet kasvot vakavoitumaan. 

 

 

23.6.2016

Virkiä - GBK peliin aikataulu muutos...

Alkuperäisen ohjelman mukaan Virkiä - GBK peli oli tarkoitus pelata pe.5.8, mutta kenttäolosuhteiden vuoksi ottelu on siirretty pelattavaksi ke. 3.8 klo. 18.30

Suomen Palloliitto on vahvistanut ottelusiirron 21.6.2016

 

Virkiä piinasi sarjakärkeä....

TP-47 - Virkiä  3-1 (1-1)

Lue lisää TP-47 kotisivuilta...

 

 

Hännänhuiput mittelivät paremmuudestaan...

Virkiä - FC-YPA  1-4 (1-0)

Kakkosen c-lohkon häntäpään joukkueet Virkiä ja Ylivieskan Pallo mittelivät paremmuudestaan Lapuan keskuskentällä. Virkiä lähti hakemaan ensimmäistä voittoa toden teolla, mutta väsähti toisella jaksolla ja YPA korjasi potin selvin lukemin 1-4.

Kuten jo aikaisemmissakin peleissä on nähty että Virkiä pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen ja niinhän kävi tälläkin kertaa. Ottelun ensimmäisestä täysosumasta vastasi Virkiä jo viiden pelatun minuutin jälkeen, kun Miika Korpelan syöttö vapautti Aleksi Pöntisen karkumatkalle ja miehen laukaus 16- kulmalta upposi YPA:n maaliin.

Vaikka FC-YPA hallitsi hienokseltaan pallollista peliä, niin Virkiällä oli ne vaarallisemmat maalintekopaikat. Aleksi Nissilälle siunaantui paikka läpiajoon, mutta nuoren miehen paukut loppuivat kesken kisan ja YPAn puolustus korjasi pelivälineen turvallisimmille vesille ja tilanne tyrehtyi siihen. Myös Aleksi Pöntiselle avautui uudelleen paikka maalintekoon, mutta miehen keskitys meni YPA puolustuksen jalkoihin.

Vähiinsä vierailijat saivat syöttöpelinsä kulkemaan ja Virkiä joutui enempi juoksemaan pelivälineen perässä, eikä saanut peliään enää kulkemaan.

Toisella jaksolla Virkiän harhasyötöstä vierailijat pääsivät nopeaan vastaiskuun ja peliväline löytyikin pian Virkiä vahti Egor Khoklovin selän takaa, tilanne 1-1. Vain kolme minuuttia myöhemmin YPA iski uudelleen ja meni 1-2 johtoasemaan.

Vähiinsä Virkiän selkäranka näytti murtumisen merkkejä, eikä joukkueen peli kulkenut missään muodossa. Paniikki iski puolustuksessa, eikä mikään enää näyttänyt onnistuvan. Sen sijaan vieraiden peli kulki ja palloa vyörytettiin Virkiän maalinsuulle. Ajassa 65min Egor Khoklovin jo torjuessa laukauksen, peliväline kuitenkin putosi miehen jalkoihin ja siitä, lähes maaliviivalta Vesa Veronen tuikkasi pallon Virkiän maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla ja kaunisteli YPA:n voittolukemiksi 1-4.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli ottelun jälkeen hiljainen mies. Voittoa lähdettiin hakemaan ja sitä on tarjoiltu jo muutamassa pelissä, mutta emme pysty pitämään johtoasemaa toisella jaksolla. Kokemattomuus ja huono kunto siihen on syypää, kiteytti Pöntinen.

 

 

Kahden maalin johto muuttui kahden maalin tappioksi...

PPT - Virkiä 5-3 (1-2)

Herranlahden tekonurmella Virkiän peli kulki kuin Herrankukkarossa. Pallo napsahteli jalasta jalkaan ja päästiin pelaamaan hyökkäysvoittoisasti. Kymmenen pelatun minuutin jälkeen Aleksi Pöntinen oli murtautumassa läpi tovereiden puolustuksen, kunnes viikatemies iski Pöntiseltä jalat alta. Rangaistuspotkua antamaan innostui juuri peliluvan saanut, Ghanalaispelaaja Junior Oyono joka upotti hallitusti pelivälineen maaliverkkoon ja Virkiä johti ottelua 0-1.

Maalin jälkeen Pallotoverit pääsivät yrittämään muutaman kerran Virkiän maalinsuuta varjelevan Venäläisopiskelija Egor Khokhlovin taitoja, joissa Egor oli parempi. (Egor Khokhlov tuli Virkiään Norrvalla FF:n riveistä, jossa mies ei päässyt pelaamaan joidenkin epäselvyyksien takia. KPV havitteli Egoria riveihinsä jo viimekaudella, mutta turhaan, niin syvät ja vertavuotavat haavat olivat tulehtuneet seuran ja Egorin välillä, että mies oli täysin Norrvallan armoilla. Virkiä sen sijaan kaatoi balsamia haavoihin ja mies saatiin jälleen pelikentälle).

Illan toisesta täysosumasta (32min) vastasi tovereiden Waltteri Riihimäki (1-1), joka oli kuin piikki Virkiän puolustuksen lihassa, jatkuvasti vapaana ja aikeissa rynnistää kohti Virkiän maalinsuuta.

Kolme minuuttia edellisestä siunaantui Virkiälle tilaisuus kun toverit tekivät alokasmaisen virheen, palautus omalle maalivahdille joka sieppasi pelivälineen hyppysiinsä. Vitosen viivalta annettavaa vapaapotkua antamaan asettui Junior Oyono. Mies latasi kuulan takakulmaan sellaisella voimalla, etteivät toverit ehtineet tervehdystä suorittamaan.

Toiselle jaksolle lähdettiin 1-2 johtoasemassa ja kun Aleksi Nissilä (53min)tempaisi sellaisen syvyyspommin ilmaan kolmestakymmenestä metristä, Virkiä juhli 1-3 johtoasemaansa. Se jäikin sitten viimeiseksi Virkiä juhlan aiheeksi. Toverit pääsivät kaventamaan 63 minuutilla, Egor Khoklovin torjunnasta paluupallon iski sisään Lyam Friday 2-3. Rangaistupotkusta Jussi Koivuniemi tasoitti ottelun 3-3. Ottelun lopulla toverit menivät väkisin ohi kahdella maalilla, ensi 82minuutilla Lyam Fridayn jalasta 4-3 ja 90+2 minuutilla Sami Kirvesmäki kaunisteli loppulukemiksi 5-3.

Virkiän Junior Oyono sai pelin tuoksinassa kaksi keltaista korttia joiden myötä sitten myös se arvokkain eli punaisella ulos. Näin ollen mies vetää heti lonkkaa seuraavan ja erittäin tärkeän kotiottelun FC-Ypaa vastaan.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli harmissaan tappiosta. Oltiin jo voitonsyrjässä kiinni, niin silti päästettiin Porilaiset juhlimaan voittoa. Kokemattomuus se vain loistaa meidän puolustuspäässä, murehti Pöntinen. Kakkosvalmentaja Seppo Saranpää näki enempi positiivisia asioita pelissä, nyt pelattiin jo 70 minuuttia hyvää jalkapalloa ja ollaan menty pelillisesti paljon eeteenpäin, joten seuraavassa kotipelissä isketään rajusti, uhosi Saranpää.

 

 

Tuskainen on Virkiän taival....

Virkiä - Kraft 1-4 (1-1)

Virkiän taival jatkuu tuskaisena, nyt vuorostaan Närpiön Kraft löylytti Lapualaisia lukemin 1-4.

Virkiän aloitukset ovat olleet jo varsin mallikkaita, mutta toisella joukkue hyytyy totaalisesti. Niinhän siinä kävi nytkin, kun sarjan häntäpään joukkueet mittelivät asemastaan.

Jo muutaman minuutin jälkeen isännät pääsivät lähentelemään Närpiöläis maalia, mutta sitä pommia ei saatu lähetettyä kohteeseen.

Noin kymmenen pelatun minuutin kohdalla Virkiän Aleksi Pöntinen oli murtautua Kraftin puolustuksen läpi, mutta mies kaadettiin rangaistus alueella ”sääntöjen vastaisesti”. Mutta ottelun päätuomarina toiminut Daniel Enkvist ei nähnyt tilanteessa virhettä.

Hienokseltaan pallollista peliä hallinnut Kraft ei päässyt murtamaan Virkiä puolustusta. Nekin pommit jotka lähetettiin kohti maalia, niin Virkiä vahti Paavo Valakari napsi varmasti kiinni. Kunnes se pomminvarma isku sitten lopulta tuli, ajassa 33min. 0-1.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Virkiän Aleksi  Pöntinen kaadettiin uudelleen rangaistusalueella. Nyt ei päätuomarikaan enää levitellyt pikku kätösiään vaan pallo vietiin pilkulle, josta Virkiän Fodey Conteh upotti pelivälineen maaliin.(1-1).

Tauolle lähdettiin tasalukemissa ja kaikki oli täysin omissa käsissä. Toisen jakson alussa Juho Niemelä oli päästä namupaikkaan, mutta mies teilattiin kahden voimamiehen toimesta ulos tilanteesta.

Vaikka Virkiän peli kulkikin aika mukavasti, niin pallollinen hallinta oli vierailla jota tiivistettiin lähemmäksi Virkiän maalinsuuta. Vain Valakarin upeat torjunnat pitivät joukkuetta pystyssä. Ottelukellon näyttäessä 63 min. kun seuraava pommi osui Virkiän verkkoon Kraftin Jonas Granforsin toimesta, mies sai namusyötön jota ei voinut kuin laittaa lähes tyhjään maaliin.

Näytti siltä että Virkiän niska murtui, kun Kraft pääsi vielä rangaistuspotkusta 1-3 johtoasemaan. Varsinkin Virkiän hyökkäyspää tippui vauhdista lähes täysin ja joukkue taisteli Espanjalaistyylisellä kävelyllä jakson loppuun.

Kraft pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 1-4, ajassa 89min.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen syyttelikin Virkiän hitaita toimenpiteitä joukkueen muodostamisessa alkukauden aikana, mutta antoi samalla hengenvedolla kiitosta pelaajille, hyvästä sitoutumisasteesta. Pientä valonpilkahdusta on kuitenkin odotettavissa, kun Virkiän ulkomaalaisvahvistus Junior Oyonon ”pitäisi” saada pelilupa-asiansa kuntoon. Sekä muutama pitkänmatkalainen on muuttanut paikkakunnalle, joten intensiivisempiä harjoituksia saadaan jatkossa nähdä.

 

 

GBK nöyryytti Virkiää....

GBK - Virkiä 8-1 (3-1)

Lue lisää GBK kotisivuilta...

 

Voittoa tarjottiin, tasapeliin tyydyttiin….

Virkiä – Hercules  2-2 (2-0)

Zeus jumalan poika Hercules pääsi riistämään vahvalla toisen jakson esityksellään ja päätuomari Anton Mustosen avustuksella Virkiältä kaksi pistettä. Virkiä oli lähellä voittoa, mutta päätuomarin antamalla yliajalla tapahtuneen Hercules pelaajan käsivirheen jälkeen syntynyt tasoitus maali jäi ottelun lopputulokseksi.

Kauden ensimmäinen kotipeli oli Virkiän osalta hieman yllättävänkin nautittavaa katseltavaa, kun edelliset kamppailut olivat menneet niin sanotusti päin seiniä. Vierailija Hercules oli kerännyt kolmesta pelistään kolme pistettä ja Virkiällä sen sijaan oli pistepotti avaamatta.

Ottelu alkoi mukavalla sykkeellä ja Virkiä maalasikin jo viidennellä minuutilla ensimmäisen kerran, kun Fodey Gontehin upea laukaus upposi Germano Mendesin selän taakse.

Vierailijat painoivat päälle, mutta Virkiä vahti Juho Kuivila napsi palloja kiinni helpon näköisesti ja piti joukkuetta pystyssä omalta osaltaan.

Puolentunnin pelin jälkeen Virkiän Aleksi Pöntinen teki loistavan yksilösuorituksen joka toi Virkiälle sen toisen täysosuman. Virkiän peli kulki mukavasti, vaikka Oululaiset pääsivätkin ajoittain paremmille maalipaikoille.

Toisella jaksolla punamustat koettelivat selkeästi päätuomari Anton Mustosen ammattitaitoa teatraalisilla esityksillään ja saivatkin niiden avulla useita vapaapotkuja.

Punamustat saivat avattua maalitilinsä ottelun 74 minuutilla kun Tommi Siekkinen pääsi Virkiä puolustukselta pienelle karkumatkalle ja onnistunut laukaus upposi Virkiän verkkoon.

Loppua kohti punamustien teatraalisuus vain kasvoi ja joukkue sai pelata käsin palloa yhtä paljon kuin jaloilla. Tästä käsipallon pelaamisesta lähtikin Oululaisten tasoitukseen johtava maali, kun Herkules pelaaja pelasi selvästi kädellä palloa, josta pääsi syöttämään Tommi Siekkiselle joka sai onnistuneen laukauksen ajassa 90+4min. Harmillista on se että koko lapualaisyleisö näki tapahtuman mutta päätuomari Anton Mustonen siihen ei reagoinut.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli tapahtuneesta harmissaan että tälläkin tasolla voi erotuomari sekoittaa pelin totaalisesti. Joukkueensa esitykseen ja taistelu tahtoon Pöntinen oli tyytyväinen. Kunhan saataisiin nuo peliluvat kuntoon ja nämä harjoitusottelut pelattua niin voitaisiin keskittyä jalkapallon pelaamiseen.

 

 

Miehille kylmää kyytiä Rovaniemellä.....

FC-Santa Claus - Virkiä  6-1 (2-0)

myöhemmin lisää....

 

Sarjakausi 2016 alkoi mollivoittoisesti...

VIFK - Virkiä 5-1 (1-0)

Virkiän sarjakausi alkoi mollivoittoisesti kun Vaasan IFK murjoi taululle tylyt lukemat 5-1 (1-0).

Viimekaudella 1-divaria pelanneen IFK:n rutiini ja taito oli liikaa Virkiän ”muukalaislegioonalle”. Vielä kun Virkiä oli matkassa hyvin kapealla ryhmällä, pelilupien puuttumisen myötä. Tästä voimme vain kiittää Suomen Palloliiton parkkipirkkojen ja raskaan hallinnon.

 Ottelun alku oli jopa Virkiän hallintaa ja joukkue pääsikin pyörittämään peliä noin 20 minuutin ajan. Virkiän etsikko aika olikin ottelun alkuminuuteilla, jossa Virkiän Arttu Happoselle pelattiin muutamia maalintekotilanteita.

IFK pääsi myös muutamiin maalintekopaikkoihin jakson alussa, mutta Virkiä-vahti Paavo Valakari oli mies paikallaan ja napsi muhkeita laukauksia näppeihinsä. Ensimmäistä täysosumaa jouduttiin odottamaan aina 39 minuutille saakka kun siinä onnistui IFK:n Deng Akeg.

Toisen jakson alussa Virkiä sinnitteli vielä mukana, mutta pakka alkoi hajota sen verran että isännät saivat useita maalintekopaikkoja. Vielä kun Virkiä-vahti Valakari loukkaantui ja mies joutui jättämään kentän toisen jakson alussa, pakka meni lopullisesti sekaisin.

Vähiinsä Tomi Kärkkäisen luotsaama joukkue löysi paikat joista iskeä, niin Virkiä joutui altavastaajan asemaan.Toisen IFK maalin iski Maki Mustafa aikaan 61min, kolmannesta täysosumasta vastasi Jesse Jääskeläinen ja neljännestä maalista Lasse Linjala.

Virkiän kasvatti Aleksi Pöntinen palasi lainasopimuksella SJK:sta takaisin Virkiän riveihin ja mies tekikin joukkueensa ainokaisen ajassa 71min.

Jakson lopulla IFK kasvatti johtoasemaansa vielä yhdellä täysosumalla joten ottelun loppulukemat olivat hieman karmaisevat 5-1.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen totesi ottelun jälkeen että parempi joukkue voitti selvästi ja onnittelut heille.  Pöntinen pohti myös Suomen Palloliiton tilaa ja valmiuksia näin sarjakauden alussa. On se kummallisen vaikeaksi tehty tuo pelilupien saaminen, meillä olisi monta varteenotettavaa pelaajaa rivissä, mutta pelilupa puuttuu. Silti Suomen Palloliitossa keritään pitämään keskellä viikkoa kaiken maailman virkistyspäiviä, juuri kun seuroilla olisi tarvetta monenmoisen paperisodan selvittämiseen. 

 

 

Harjoitusottelu  SIF – Virkiä  4-0 (1-0) 

Virkiä on saanut kasaan nipun pelaajia joiden kanssa lähdetään koluamaan 2-divarin C-lohkoa. Lauantaina pelattu harjoitusottelu Sundomilaisia vastaan päättyi tappiollisiin lukemiin 4-0. Harjoitusottelu oli ensimmäinen näille pelaajille, eikä yhteisiä harjoituksiakaan ole pystytty vielä pitämään kuin muutama kerta. Osa pelaajista tapasi toisensa ensimmäistä kertaa, silti ottelu lähti mukavasti matkaan ja muutama maalintekopaikkakin oli pallonmitan päässä. Noin puolen tunnin pelin jälkeen isännät pääsivät yllättämään Virkiän maalia vartioineen Egor Khokhlovin, maalinteossa oli vahvasti myös mukana Hannu Hanhi. Virkiällä oli myös muutama maalipaikka hakusessa kun Foday Contehin laukaus ja pääpusku meni pallon mitan ohi maalin. Toisella jaksolla Virkiä muutti pelaajien paikkoja, joka käänsi pelin painopisteen omaan päähän ja Virkiä joutui puolustuskannalle. Sundom sai jakson lopulla tehtailtua virkiän omista virheistä kolme lisä osumaa. Valmentajat Ilpo Pöntinen ja Seppo Saranpää eivät olleet yllättyneitä lopputuloksesta. Olihan tämä vasta ensimmäinen joukkueen tapaaminen, silti pelasimme 70 minuuttia ihan hyvää futista. Sundom oli todella vahva ja antoi melkoisen myrskyvaroituksen tulevaan kauteensa, kehui Saranpää.

 

Edustusjoukkue aloitti harjoituskauden.....

TPV - Virkiä 2-1 (2-1)

Otteluraportti TPV