Ottelut 2015

Sarjataulukko                          Kuvia otteluista facebookissa

Nouuusuuu kakkoseeeen.....

Norrvalla – Virkiä  (1-3) 2-5

Virkiän miesten jalkapallokausi huipentui Vöyrillä pelattavaan kolmosen otteluun Norrvalla FF vastaan. Kevät kierroksella Norrvalla vei selvästi voiton Virkiältä lukemin 5-1, eli nyt oli kalavelkojen maksun aika.

Virkiä oli hienoisessa etulyönti asemassa johtaessa sarjaa kolmella pisteellä joten tasapelilläkin olisi sarja voitettu. Virkiä käytti edun täydellisesti, kukistaessaan Norrvalla FF lukemin 2-5.

Isännät aloittivat ottelun vauhdikkaasti ja näyttivät mahtinsa maalinteossa kun Neal Hetzel avasi maalihanat, ottelukellon näyttäessä vasta 7 minuuttia.

Kaksi minuuttia edellisestä Virkiän Miika Korpela upotti pelivälineen isäntien maaliin tarkalla maanuoliaisella, maalivahdin kainalon alta ja sillai…….

Hurjaan vauhtiin päässyt Virkiä lisäsi maalisaldoaan (23min) kun Ville Kukkanen kuittasi tilanteeksi 1-2. Hieman myöhemmin (38min)Aleksi Pöntinen lisäsi joukkueensa johtoasemaa tilanteeksi 1-3.

Nyt pelattiin selvästi Virkiän tahdissa, tilanteita tuli ja meni ja johtoasemaa olisi voitu lisätä monenkin pelaajan toimesta.

Toisella jaksolla ei enää samanlaista vauhtia nähty, mutta keskikentän taistelua sen sijaan saatiin ihailla.

Ottelukellon käydessä 54 minuuttia, Aleksi Pöntinen huudatti paikalle saapunutta Lapualaisyleisöä, kun nuori mies veivasi toistamiseen läpi Norrvalla puolustuksen ja pisti pelivälineen isäntien maalinperukoille.

Juho Pajulalle punainen kortti.

Ottelun 78 minuutilla tuli kaksi tilastomerkintää kun Juho Pajula sai harmillisen tilanteen jälkeen toisen keltaisen josta sitten myös punaisen ja mies joutui jättämään kentän. Rangaistuspotkusta isäntien Andrey Shirobokov laittoi pelivälineen Virkiän Juho Kuivilan selän taakse, tilanteeksi 2-4.

Maalin jälkeen Norrvalla sai uutta intoa ja muutamia hyviä maalipaikkoja. Isännät pitivät Virkiää hetkellisesti omalla kenttäpuoliskolla puolustus valmiudessa.

Pöntiselle neljäs hattutemppu.

Aleksi Pöntinen ei näyttänyt olevan tyytyväinen tulokseen vaan karvasi pelivälineen Norrvallan puolustukselta ja teki jo kauden neljännen hattutempun, ottelukellon näyttäessä 91minuuttia.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen kuten muutkin valmennusjohtoon kuuluvat iloitsivat onnistuneesta pelistä ja noususta sarjaporrasta ylemmäksi. Ei olisi uskonut tammikuulla, että voitetaan sarja ja noustaan kakkoseen, tuumasi Pöntinen.  Kakkosvalmentajana toiminut Seppo Saranpää sen sijaan muisteli, että heti kun näin joukkueen ensimmäisen harjoitusottelun niin aatelin että tässä on nousu joukkue.

 

Aleksi Pöntisen hattutempulla voittoon....

Virkiä - Sundom IF  (2-0) 3-2

Lapuan keskuskentällä ratkottiin kolmosen kärki kamppailu Virkiän ja Sundom IF:n välillä, jonka Virkiä vei nimiinsä. Kevätkierroksella Sundomissa päädyttiin, 1-1 tasapeliin.

Ottelu käynnistyi hieman laiskanpuoleisesti, eikä kumpikaan joukkue päässyt niille herkullisille maalintekopaikoille. Vain muutamia erikoistilanteita nähtiin joissa maalivahdit pitivät huolen siitä, ettei täysosumia syntynyt.

Pöntinen ratkaisijaksi…

Ottelukellon näyttäessä 29 minuuttia Aleksi Pöntinen viimeisteli ensimmäisen täysosuman, upean yksilösuorituksen jälkeen.

Maalin jälkeen Virkiä nosti vauhtia, eikä Sundomilaiset pystynyt siihen vastaamaan. Pöntisen seuraavaa täysosumaa odoteltiin aina 41 minuutille, kun nuori mies väänsi pelivälineen makuultaankin maalinperukoille. Tilanteita riitti, mutta maaleja ei enää ensijaksolla nähty.

Toisen jakson alussa Jussi Laapio, Ville Kukkanen, Juho Pajula ja Miika Asunmaa pääsivät yrittämään lisäosumia, mutta vierailijat täyttivät maalinedustansa melkoisella lihamuurilla eikä pallon mentävää reikää tahtonut löytyä.

Sundomin kavennusmaali syntyi ajassa 69minuuttia kun peliväline jäi pomppimaan kulmatilanteen jälkeen Virkiän maalinedustalle ja purkupallo pyörähti kohti omaa maalia. Tästä omituisesta tilanteesta SIF pelaaja Jan Virtanen sai viimeisteltyä ensimmäisen täysosuman.

Pöntisen kolmas maali syntyi ottelukellon käydessä 78 minuuttia. Nuoren miehen oivallinen läpiajo oikealta laidalta yllätti koko vierailevan joukkueen, edessä oli vain maalia vartioinut Alexander Falk jonka Pöntinen vei niin sanotusti ”kahville” ja pisti pallon varmasti maaliin.

Yllättävä kavennusmaali….

Maali-iloa ei kauaa kestänyt kun Virkiän maalivahti Juho Kuivila hölmöili lukemalla kaukaa laukaistun pallon kulkuradan väärin ja pallo olikin yht äkkiä Virkiän maalissa. Nyt vierailijat vasta syttyivät ja sitten mentiin kentän päästä päähän kovaa tahtia. Vauhdin hurmasta huolimatta kumpikaan joukkue ei kovien rynnistyksien myötä saanut lisäosumia joten peli päättyi 3-2 Lapualaisten voittoon.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli tyytyväinen voittoon ja pistepottiin. Keskikentän peli kulkee hienosti, mutta puolustuksessa ja hyökkäyspäässä on vielä tekemistä. Muuten hieno peli, sanaili Pöntinen. 

 

 

Voittoa tarjoiltiin, tasapeliin tyydyttiin....

Sporting - Virkiä   (1-1) 3-3

Virkiän miehet vierailivat Kristiinan kaupungissa, Sportingin isännöimässä kolmosen ottelussa. Isäntäjoukkue on pelannut viimeiset kolme vuotta sarjaporrasta ylempänä. Kevätkierroksella Virkiä otti selvän voiton joukkueesta kotonaan lukemin 4-0.

Matkassa vajaamiehisenä.

Virkiä oli matkassa niin sanotusti vajaamiehisenä, kun vaihtopenkilläkään ei ollut kuin kaksi ja toinen niistä flunssatoipilaana. Ottelu alkoi mukavalla sykkeellä, Virkiän viedessä peliä ja pallollista hallintaa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

Jakson 17 minuutilla Virkiän Aleksi Pöntinen iski pelivälineen verkkoon, Jussi Laapion ja Topias Mäen esityöstä. Iloa ei kauaa riittänyt kun isäntien Victor Heinonen pääsi tasoittamaan yhteen - yhteen, kellon näyttäessä 21minuuttia.

Ottelun alkuvauhdin hieman tasoittuessa Sporting pääsi myös mukaan otteluun.

Voittoa tarjoiltiin, tasapeliin tyydyttiin.

Toisen jakson alku oli jälleen vauhdikasta jalkapalloa jota Virkiä hallitsi mukavasti hienolla keskikenttäpelillään. Ottelu jatkui vauhdikkaana aina 70 minuutille saakka, kun Miika Korpelan kova vasuri saatteli pallon isäntien maalinperukoille.

Nyt iloa kesti 12 minuuttia ennen kuin Sporting tasoitti lukemat kahteen – kahteen. Tästä minuutti eteenpäin niin Jussi Laapion loistolaukaus upposi Kristiinalais-maaliin ja lukemat siis 2-3.

Jakson loppuminuuteilla Virkiän puolustus ei kestänyt, kun isännät pommittivat pitkiä palloja maalinsuulle josta se harmillisesti saatiin lopuksi Virkiän maaliin ja ottelu päättyi lukemiin 3-3.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen antoi tapansa mukaan tiukan palautteen pelistä ja sen tapahtumista. Tänään tasapeli tuntui selvästi tappiolta, meillä oli niin paljon erikoistilanteita ja paikkoja lisämaalien tekemiseen. Lopuksi vielä päästettiin tekemään tasoitus aivan maalin edestä, puhisi Pöntinen.

 

 

Asunmaan hattutempulla varmaan voittoon...

Virkiä - FC-Korsholm  (1-0) 4-2

Virkiä hallitsi selvästi kolmosen ottelua Mustasaarelais-joukkue FC-Korsholmaa vastaan Lapuan Keskuskentällä. Toinen voitto Mustasaarelaisista tällä kaudella päättyi lukemin 4-2, kevätkierroksella Virkiä otti voiton lukemin 2-3.

Ottelun alusta alkaen Virkiä oli selvästi parempi joukkue kentällä ja hallitsi pelin kulkua.

Vierailijat saivat pidettyä maalinsa puhtaana kaksikymmentä minuuttia, ennen kuin Virkiän Miika Asunmaa rankaisi ensimmäisen kerran. Ville Pajulan vapaapotkun jälkitilanteessa pallo pomppi Korsholman maaliedustalla kunnes Asumaan tuli laidasta ja sivalsi pallon pömpeliin.

Roima vesisade sotki peliä

Hurja vesisade toi uuden mausteen peliin, se kun teki kentästä melkoisen luisteluradan. Alakynnessä olevat Mustasaarelaiset aloittivat pelin jossa riitti tuomarillekin töitä, puhuttelut ja keltaiset kortit jouduttiin vetämään useasti esiin. Nämä tilanteet Korsholma voitti selvästi lukemin 1-4.

Toinen jakso alku oli melkoista mylläkkää sateen sotkiessa peliä. Vasta 70 minuutilla Virkiä sitten meni menojaan. Asunmaan viimeistellessä kaksi-nolla tilanteen ja kolme minuuttia myöhemmin Topias Mäki puski pelivälineen Korsholman maalinperukoille.

Mustasaarelaiset saivat hieman lohtua kavennusmaalillaan, jonka saivat kulmatilanteesta.

Loppuminuuttien tapahtumat

Jakson lopussa, yliajalla (90+4min) Asunmaa viimeisteli hattutemppunsa, nostaessaan pelivälineen näyttävästi vastaan tulleen Korsholma vahti Jonne Väkeväisen yli. Samalle minuutille merkittiin myös Mustasaarelaisten toinen maali joka tuli suoraan aloituksesta, kun Fredrik Utriainen laukoi pelivälineen kohti Virkiä vahti Juho Kuivilaa joka yllätti miehen täydellisesti.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen paheksui vieraiden rumaa peliä, mutta toisaalta pelit tulee olemaan vielä rumempia ja fyysisempiä jos nousu kakkoseen tapahtuu. Joukkue pelasi tänään hyvää peruspeliä vaikka sade sitä sotki hieman. Kun peli kulki näinkin mukavasti, niin vaihtojakaan ei tehdä turhan takia, sanaili Pöntinen. 

 

 

Virkiä syttyi hurjaan taisteluun....

HBK - Virkiä  (2-1) 3-3

Virkiä matkasi runsaan sadan kilometrin päähän Kruunupyyhyn, Hovsala Bollklubbin isännöimään kolmosdivarin otteluun.  HBK nousi kolmoseen 2014 ja silloin pisteet jaettiin tasan, ottelulukemin 0-6 ja 4-3. Tämän kauden kotipelissä Virkiä kärsi tappion lukemin 3-5 joten nyt oli aika maksaa kalavelat.

Ottelu alkoi hitaanlaisesti, molempien joukkueiden tarkkaillessa toisiaan ja etsien mahdollisia heikkoja kohtia pelisysteemistä.

HBK:n ylivoimaa

HBK löysi paikan jo seitsemän minuutin jälkeen, kun Virkiän puolustus ei kerinnyt estämään Björn Krookin laukaisua joka upposi Juho Kuivilan selän taakse. Vain viisi minuuttia myöhemmin Steffan Svenlin tekaisi lähes identtisen täysosuman, Virkiän puolustuksen uinuessa toistamiseen.

Vähitellen Virkiäkin pääsi peliin mukaan ja ottelutapahtumien hallinta kääntyikin hienoisesti Lapualaisille. Mutta ne tärkeät maalipaikat olivat kovin vähissä.

Jakson 40 minuutilla Virkiän hyökätessä, Miika Asunmaan, Juho Pajulan ja Aleksi Pöntisen veivit sotkivat HBK puolustusta niin pahasti että pistivät pelivälineen omaan maaliin, tilanteeksi 2-1.

Hurja takaa-ajo

Toisen jakson alussa, 54 minuutilla HBK pääsi läpiajoon jossa Virkiä puolustaja Ville Kukkanen joutui kovan ratkaisun eteen. Jalkojen osuessa yhteen HBK hyökkääjä kaatui näyttävästi, eikä päätuomarilla ollut muuta ratkaisua kuin viedä peliväline pilkulle ja näyttää punaista kortti Kukkaselle.

Nyt Virkiä oli pahan paikan edessä, kahden maalin takaa-ajoasemasta oli noustava hinnalla millä hyvänsä. Oli aika päästää vaihtomiehet kentälle ja Virkiä onnistuikin niissä jälleen, kun Justus Lahtinen onnistui maalinteossa ottelukelon näyttäessä 77 minuuttia.

Vielä oli aikaa ja halua tehdä tasoitusmaali ja sitä alettiinkin metsästää toden teolla. Nyt Virkiä vajaanakin ollessa pyöritti peliä ja jahtasi tasoitusta.

Hurjaan vireeseen päässyt Aleksi Pöntinen teki näyttävän yksilösuorituksen, jossa nuorimies veivasi HBK puolustuksen sekaisin ja tykitti pelivälineen HBK maaliin, ajassa 89min.

Kaikki oli vielä mahdollista, Virkiä painosti ja etsi tarmokkaasti paikkaa josta voisi vielä tehdä voittomaalin. Sekään ei ollut kaukana kun Topias Mäen pääpuskusta pallo hieman yli maalin ja Juho Pajulan laukaus, joka myös viuhui hieman yläriman yli. Jos tuomari olisi antanut vielä pari lisäminuuttia niin……..

 

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen iloitsi joukkueensa kovasta taistelutahdosta. Voittomaalikin oli niin lähellä, mutta kyllä täältä piste oli melkoinen saavutus, kehui Pöntinen.

 

 

Vaihtopenkiltä löytyi voiton avaimet.....

Virkiä - SiSu-Pallo (0-1) 2-1

Miesten kolmosessa Virkiä isännöi paikallistaistelussa, Seinäjokelaista Sisu – Palloa vastaan. Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Sisun pyhätössä Seinäjoella, silloin ottelun loppulukemat olivat samat kuin tänäänkin.

Kovassa helteessä pelatussa ottelussa vauhti ei ollut parhaimmillaan ja alussa hieman säästeltiin voimia koko 90 minuuttiselle.

Virkiä piti pelivälinettä hallussa, mutta ei päässyt Sisun maalinedustalle kuin muutaman kerran. Sisu taasen sai hyökkäyksiä harvakseen, mutta ne olivat sitäkin vaarallisempia.

Sisu meni johtoasemaan

Puolen tunnin pelin jälkeen Seinäjokelaiset rikkoivat kuparisen komealla oppikirjamaalilla. Täysosumasta Sisulaiset sisuuntuivat ja vyöryttivät useasti palloa Virkiän maalia vartioineelle Juho Kuivilalle.

Ensi jakson lopulla Virkiä sai rivinsä kuntoon ja hyökkäyspeli alkoi sujua selvästi paremmin, vaikka maalinteko paikat jäivätkin vähiin.

Toiselle jaksolle Virkiä lähti takaa-ajo asemasta ja saikin heti alkuunsa muutamia hyviä paikkoja. Erikoistilanteita luotiin peräperää, mutta pelivälinettä ei vaan saatu maalin sisään.

Vaihtopenkiltä voiton avaimet

Virkiän tasoitusmaali tuli ottelun 64 minuutilla, kun vaihdosta tullut Tuukka Hiltunen iski pelivälineen vieraiden verkkoon noin 20 metristä. Täysosuma vapautti isäntien pelin ja syötöt saatiin oikeisiin osoitteisiin. Seitsemän minuuttia myöhemmin, myös vaihdosta tullut Justus Lahtinen tykitti pallon ohi Sisu vahti Pasi Hunnakon, tilanteeksi 2-1.

Virkiä pyrki vielä lisämaalien tekoon, Ville Pajulan vapaapotku kopsahti tolppaan ja Jussi Laapion sekä Miika Asunmaan yritykset viuhuivat ohi maalin. Justus Lahtisen toinen tykki meni tolppaa hipoen myös ohi maalin.

Jakson viimeisellä viidellä minuutilla Sisu pyrki kovalla tempolla tasoitusmaalin tekoon ja pallo pyörikin muutamaan otteeseen aivan Virkiän maalinedustalla. Ottelua pelattiin kokonaisuudessa 90+4 minuuttia.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen kehui vastustajaa avoimesti ja ihmetteli ettei joukkueella ole enempää pisteitä. Virkiän peli oli tänään keskinkertaista, palon hallinta oli meillä ja maalitekoon tarvittavat avaimet löytyi vaihtopenkiltä, hyvä näin. Nämä paikalliset ”derbyt” ovat tunteisiin vetoavia pelejä joissa sananruoska välillä herää henkiin, sanaili Pöntinen.

 

 

VPSj pyristeli vastaan....

VPSj - Virkiä   (2-1) 3-4                    VPSj:n raportti

Virkiä kohtasi kolmosen ottelussa Vaasalaisen super seuran VPSj:n. Maalirikkaassa ottelussa ensimmäiset täysosumat tehtailtiin jakson alussa.  VPSj meni johtoasemaan kun pelikello näytti vasta 12minuuttia, vain minuuttia myöhemmin Virkiä tasoitti ottelun Saku Koskisen upealla tykityksellä, joka kopsahti verkkoon aivan ylärimaa hipoen. Tasatilanteesta ei kauaa nautittu kun isännät naruttivat Virkiä puolustusta ja menivät jälleen johtoasemaan.

VPSj piti palloa taivaalla, joka sekoitti hieman Virkiän peliä ja maalintekotilanteet kuivuivat kuudentoista rajalle. Vaikka isännät pääsivätkin maalitekosektorille useammin, niin Virkiä oli pallollisesti niskanpäällä jakson loppuun saakka.

Ville Pajula iski kahdesti

Toisen jakson alussa 48minuutilla, Ville Pajula tasoitti ottelun uskomattomalla vapaapotkulla, pallo kiersi näyttävästi muurin ohi ja peliväline, kuinkas ollakaan oli vepsun maaliverkossa.

Vauhti vain kiihtyi ja peli alkoi näyttää enempi pingis ottelulta kuin jalkapallomatsilta. Virkiä pyrki pelaamaan maata myöten, mutta sortui myös liialliseen pallonräiskintään.

Moinen räiskintä tuotti kuitenkin tulosta kun VPSj:n Lassi Mäkitalo vei joukkueensa kolmannen kerran johtoasemaan kulmapotkun jälkitilanteesta.

Jussi Laapio tasoitti tilanteen kolmeen kolmeen vain minuuttia myöhemmin kun mies avasi maalitilinsä komealla pääpuskullaan.

Virkiä innostui vasta lopussa

Vasta nyt Virkiä innostui pelaamaan, palloa pidettiin maassa ja syöttöpeli ui uomiinsa. Saku Koskinen oli maalata toistamiseen, mutta peliväline sinkosi hieman ohi maalin.

Aleksi Pöntisen ja Ville Pajulan yhteistyö toi sen kaivatun voittomaalin ottelun 87 minuutilla, kun Pajulan valtaisa tykki puhui ja peliväline oli VPSj:n maaliverkossa.

 

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli tyytyväinen pistesaaliiseen, mutta ei itse peliin. Mentiin liian helposti vepsun räiskintään mukaan. Ne hetket kun pelattiin, kaikki meni hienosti ja pallo saatiin pömpeliin. Seuraavaan peliin tarvitaan enempi nöyryyttä ja kuria, sanaili Pöntinen.

 

 

Kärkikamppailusta tasapeli.....

SIF -  Virkiä  (0-1) 1-1

Kolmosen ottelussa, kärkijoukkueet Sundom IF ja Lapuan Virkiä jakoivat pistepotin Sundom Areenalla. Kevätkierroksen ottelu joka piti pelata jo kuukausi sitten, päästiin pelaamaan vasta nyt kun kenttäolosuhteet Sundomissa oli saatu lähes kelvollisiksi.

Virkiä oli matkassa vain kolmellatoista pelaajalla, yllättävien poissaolojen vuoksi. Joten tämä tiesi mukana olleille pelaajille työntäyteistä ja hikistä iltapäivää.

Virkiä kuitenkin aloitti ottelun vahvasti ja viihtyikin isäntien kenttäpuoliskolla mainion syöttöpelinsä ansiosta. Ensimmäinen maalintekotilanne saatiinkin aikaiseksi jo viiden peliminuutin jälkeen, kun Topias Mäen pääpusku lensi hieman yli maalin.

Isäntien lähes ainut vaarallinen paikka syntyi jakson 15 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta.

Virkiän täysosuma syntyi Justus Lahtisen ja Miika Asunmaan esityöstä. Lahtisen kuljetus maalialueelle josta peliväline Asunmaan jalkaan, miehen laukaus kilpistyi torjuntaan mutta pallo kimposi sivusta tulleelle Topias Mäelle joka pisti pallon pömpeliin, kun jaksoa oli pelattu noin 20 minuuttia.

Ensimmäisellä puoliskolla täysosumia ei enää nähty, vaikka Virkiä pääsi niitä rakentamaan muutamia kertoja.

Toisen jakson alku menikin sitten isäntien hyväksi ja joukkue tuli kovaa ja pyrki pelaamaan pitkää palloa Virkiän maalin edustalle. Virkiän puolustus sai torjuttua Sundomilaisten yritykset ja pääsi yrittämään nopeilla vastaiskuilla lisämaaleja.

Sundomilais yleisö sai ihailla Ville Pajulan upeaa vapaapotkua, joka valitettavasti tällä kertaa kopsahti ylärimaan. Jussi Laapion ja Miika Asunmaan yhteistyökään ei tuonut tulosta ja vähiinsä Virkiä joutuikin enempi puolustus kannalle.

Isäntien peli kulki aina vain paremmin ja joukkue saikin uutta puhtia vaihtojen myötä. Joten 83 minuutilla, harmittoman oloisesta vapaapotkusta isännät pääsivät yllättämään Virkiän puolustuksen ja maalia vartioineen Juho Kuivilan. Tilanne oli yhtäkkiä kutkuttavan jännittävä 1-1.

Isännät pelasivat pitkällä pallolla Virkiän maalille, kun Virkiä taasen pyrki pelaamaan maata myöten isäntien maalille. Kumpainenkaan joukkue ei maalisaldoaan enää kasvattanut vaan peli päättyi tasan ja pisteet jaettiin.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen iloitsi sekä murehti samanaikaisesti, eka jakson peli oli taasen aivan hienoa. Toisella jaksolla kun vaihtopenkki ei ollut käytössä, niin jalka alkoi hieman painaa ja keskittyminen herpaantui. Kohtaamme kuitenkin Sundomin vielä uudestaan kotikentällä, toivottavasti silloin näemme paremman version tästä pelistä, terävöitti Pöntinen.

 

 

Virkiä järjesti oikeat maalikarkelot.....

Virkiä - Kraft  (5-0) 11-0

Kolmosen ottelussa Lapualla isäntäjoukkue Virkiä järjesti melkoiset maalikarkelot, kaadettuaan Närpiön Kraftin peräti 11-0. Näin Virkiä kuittasi kalavelkansa, kun kevätkierroksella Närpiössä pelatussa ottelussa puolestaan Virkiä sai selkäänsä 0-3.

Miika Asunmaa ei maalinteossa viivytellyt, mies kun taituroi pelivälineen jo 50 sekunnin pelin jälkeen Kraftin maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Saku Koskinen latasi pallon puolestaan vieraiden maalipuiden väliin.

Kauden toinen hattutemppu

Aleksi Pöntinen tekaisi kauden toisen hattutempun, kun mies tehtaili maalit ajassa 23min, 40min ja 52minuuttia. Ensimmäisellä jaksolla maaliteossa onnistui vielä Miika Asunmaa, joka kaunisteli jakson päätöslukemat jo viiteen nollaan.

Maalitehtailu jatkui

Toisen jakson alussa, 49 minuutin kohdalla Saku Koskinen aloitti maalikarkelot lyöden taululle lukemat kuusi nolla. Ville Pajula puolestaan vastasi illan komeimmasta vapaapotkusta, (n 25m) pallo kiersi maalin oikeaan yläkulmaan maalia vartioineen Lucas Backmanin käsien läpi. Kaksi minuuttia myöhemmin Ville Kukkanen oli asialla ja tykitti pelivälineen jälleen Backmanin selän taakse.

Virkiä vahti Juho Kuivilalle ei oikein töitä riittänyt, joten nuorimies Antti Rinnankoski pääsi myös debytoimaan miesten joukkueen maalinsuulla. Nuorimies pitikin ensi ottelussaan nollan ja sai pelissä muutaman torjunta tehtävän, jotka puhuivat puolestaan.

Närpiöläisillä ei tänään ollut hyväpäivä niin pelillisesti kuin tuloksellisesti, loppuaika vain piti sinnitellä ja pyrkiä estämään Isäntien maali-ilottelu. Virkiä vielä lisäsi johtoasemaansa kun Ville Kukkanen ja Ville Pajula paukutteli pelivälineen pömpeliin, ajassa 87min. ja 89 minuuttia.

 

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli pelkkää hymyä, vaikka se keväinen ottelu Närpiössä jäi hieman kaivelemaan mieltä. Tänään joukkue pelasi erinomaisen pelin joukkueena. Nyt pitää nollata tilanne, tulevana sunnuntaina on kova joukkue vastassa. Sundomista ei hevillä pisteitä kotiin tuoda, jatkoi Pöntinen.

 

 

Virkiä piti vauhtia yllä myös Ähtävällä....

Esse IK - Virkiä  2-3

Virkiä matkusti kolmosen otteluun Ähtävälle, jota isännöi Esse IK. Kevät kauden kohtaamisessa Virkiä otti maalirikkaassa ottelussa selvän voiton Ähtäväläisjoukkueesta, silloin lukemin 5-3.

Virkiä on aloittanut otteluitaan vahvasti eikä nytkään joukkue tuottanut pettymystä, kun Ähtäväläiset kaatuivat lukemin 2-3.

Miika Asunmaa aloitti vahvasti ja taiteilikin tällä kaudella toisen ns.” kuperkeikkamaalin”, mies iski täysosuman maassa istuen kun ottelukello kävi vasta viidettä peliminuuttia. Ville Pajula lisäsi joukkueensa johtoasemaa seitsemän minuuttia myöhemmin. Illan komein maali syntyi vapaapotkusta (20 m), peliväline kaarsi maalin vasempaan yläkulmaan, tilanteeksi 0-2.

Muutamaa minuuttia myöhemmin isäntien Jan Ahlvik sai puskettua pelivälineen, vapaapotkun jälkitilanteesta Virkiän Juho Kuivilan selän taakse.

Ajassa 23 minuuttia Juho Pajulan pusku meni tolpan vierestä ohi maalin ja muutamaa minuuttia myöhemmin asialla oli Miika Asunmaa jonka puskun Esse molari sai torjuttua.

Toinen jakso alkoi hieman tasaisemmissa merkeissä ja isännätkin saivat muutamia maalintekopaikkoja.

Virkiän harmiksi pelivälinettä pelattiin enempi taivaskannella kuin pelikentällä. Maassa pelaten isännät eivät voineet virkiälle mitään, mutta pääpelissä vvirkiä taasen jäi kakkoseksi joista sitten hävittiin tilanteita.

Aleksi Pöntinen teki 67 minuutilla joukkueensa voittomaalin, kulmapotkun jälkitilanteesta mies sai puskettua pelivälineen takaraivollaan maalin etukulmasta sisään, upea esitys.

Esse IK ei antanut periksi ja jatkoi raivokasta takaa-ajoaan, onnistuen kavennusmaalin teossa linja miehen avustuksella. Maalitilannetta edelsi selvä paitsiotilanne jota ottelun päätuomarina toiminut Toni Martelin ei sitten sanojensa mukaan nähnyt, kuin ei montaa muutakaan tilannetta.

Esse Ik on ollut useita kertoja vaikea vastustaja Lapualaisryhmälle, nytkin joukkue taisteli hienosti loppuun saakka, totesi valmentaja Seppo Saranpää.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli tyytyväinen jälleen ensimmäisen puoliajan esitykseen, mutta toisella jaksolla meinasi hieman tökkiä. Kuitenkin arvokkaat pisteet vieraspelistä kehuskeli Pöntinen.

 

 

Virkiän vauhti oli liikaa KPV:lle.....

Virkiä - KPV   (3-0) 3-0

Kolmosen sarja ottelussa vastakkain olivat Virkiä ja KPV akatemia, pelipaikkana Lapuan keskuskenttä. Huimalla vauhdilla aloittanut Virkiä ei antanut vierailijalle kovinkaan suuria mahdollisuuksia, edes yhden maalin tekemiseen.  Isännät sen sijaan latoivat 35minuutissa kolme täysosumaa.

Jussi Laapion hyvä karvaus keskikentällä ja nopea oivallinen ratkaisu ottelukellon käydessä 20minuuttia. Mies nosti komeasti pelivälineen keskiympyrästä käsin KPV:n maalia vartioineen Aki Lyyskin selän taakse, tilanteeksi 1-0.

KPV:n Mikko Laitala pääsi kertaalleen hätyyttämään Virkiän maalia vartioinutta Juho Kuivilan torjuntataitoja, jossa Kuivia veti pidemmän korren torjuessa KPV hyökkääjän rohkeat yritykset.

Virkiä rankaisi toisen kerran ajassa 33 minuuttia, kun keskikentän taiturin Miika Korpelan laukauksesta peliväline pyöri hiljalleen läpi KPV:n puolustuksen ja maalivahti Lyyskin kädet, tilanteeksi 2-0. Tapahtumaa sai seurata aitiopaikalta Miika Asunmaa, joka katseellaan varmisti joukkue toverinsa tulevan täysosuman.

Vain kaksi minuuttia edellisestä kun Ville Pajula narutti maalivahti Lyyskiä ja pisti pelivälineen auttamattomasti maaliin, tilanne jo kolme nolla.

Ensi jakson loppuminuuteilla KPV hieman sai ryhtiä ja muutamassa erikoistilanteessa Virkiä vahti Juho Kuivila sai venyä lähes parhaimpaansa.

Toisella jaksolla ei enää täysosumia nähty kun virkiä vetäytyi jo hieman puolustuskannalle.  KPV sen sijaan aloitti hurjan takaa-ajon ja sai muutamia ”tosi” vaarallisia maali tilanteita.  Juho Kuivila oli asiasta eri mieltä ja korjasi pelivälineen parempaan talteen.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli mielissään ensimmäisen jakson tapahtumista, mutta ei hohtanut tyytyväisyyttä toisen jakson esityksestä. Maaleja olisi saanut tulla muutama myös toisella jaksolla. Tänään joukkue pelasi kylläkin taidokkaasti ja nöyrästi, ei nähty turhaa hötkyilyä. Loppujen lopuksi hieno peli ja tärkeät pisteet, kehui Pöntinen.

 

 

Norrvalla nöyryytti Virkiää...

Virkiä - Norrvalla (0-1) 1-5

Virkiä isännöimä kolmosen ottelu sai harmillisen lopputuloksen, kun vierailija Norrvalla FF paukutteli toisella jaksolla maaleja oikein kunnolla, voittaen ottelun selvästi 1-5.

Ottelu alkoi mukavasti, vaikka vierailijat kolistelivat Virkiän maalipuita jo parin minuutin jälkeen. Vauhtia riitti ja peli aaltoili kentän päästä päähän. Runsaslukuinen yleisö sai jännittää, kumpi joukkueista onnistuu tekemään ensimmäisen täysosuman.

Vierailija Norrvalla FF otti pelistä vähitellen paremman otteen ja Virkiä jäi hieman altavastaajan asemaan. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Virkiä joutui antautumaan, kun vieraat saivat tehtyä sen ensimmäisen täysosuman.

Virkiä sai muutamia hyviä paikkoja tasoitukseen, mutta ei kuitenkaan sitä tärkeää maalia. Ensimmäinen jakso oli kahden tasaväkisen joukkueen tasaväkistä pelaamista.

Mutta kuinkas kävikään kun toinen jakso alkoi, Virkiän harhasyötöt kasvoivat ja vierailijat saivat pelivälineen usein haltuunsa, kuin lahjana. Ottelukellon näyttäessä 65minuuttia, Norrvalla onnistui toistamiseen ja vajaat kymmenen minuuttia edellisestä vieraat rankaisivat kahdesti, ajassa 74min ja 75minuuttia.

Pahaan pulaan itsensä pelannut Virkiä oli tosi paikan edessä, maaleja oli synnyttävä jos aikoo edes tasapeliin vieraiden kanssa.

Jason lopulla Virkiä sai pelistä hieman paremman otteen kun vaihdosta kentälle tullut Justus Lahtinen rikkoi Virkiän kuparisen, komealla maalillaan. Mutta kun virkiä nosti hyökkäystään, niin se avasi vielä paikan vieraille jotka kaunistelivat maalitiliään kertaalleen.

Päävalmentaja Ilpo Pöntinen puhisi kiukkuisena ottelun jälkeen kuin” iso paha susi”. Kuinka voi olla mahdollista, että palloa viedään omaa maalia kohti joka ainut kerta. Tällaista peilitapaa en ole koskaan aikaisemmin nähnyt, puhisi Pöntinen.

 

Aleksi Pöntisen hattutempulla juhannuksen viettoon...

Virkiä - Sporting  (3-0) 4-0

Virkiä hallitsi selvästi kolmosen ottelua kotikentällään, kakkosdivarista kolmoseen tippunutta Sporting Kristiinaa, voittaen ottelun lukemin 4-0.

Sportingin vahvuuksiin kuului vielä ulkomaalaisvahvistuksia jotka Kristiinalaiset olivat hankkineet pelatessaan valtakunnallista kakkosdivaria.

Sportingin Amerikan vahvistuksetkaan eivät auttaneet, kun Lapualaiset pyörittivät peliä alusta alkaen. Ottelutuloksen kruunasi vielä juuri kuusitoista vuotta täyttäneen Aleksi Pöntisen hattutemppu.

Virkiä aloitti maalijuhlansa jo ensijakson 11 minuutilla, kun Topias Mäen syötöstä Pöntinen pääsi lataamaan pelivälineen takakulmaan.

Neljä minuuttia myöhemmin Sporting puolustus joutui kaatamaan Topias Mäen noin kahdenkymmenen metrin päästä maalista. Saku Koskisen spesiaali - vapari muutti suuntaa Sporting muurista sen verran, ettei maalia vartioinut Jovan Zlatkovic ei ehtinyt torjuntatehtäviin ollenkaan, kun peliväline oli toistamiseen Sportingin maalissa.

Vierailijat eivät päässeet kunnolla hätyyttämään Virkiä vahti Juho Kuivilaa, kun Virkiän puolustus toimi varsin hienosti.

Puolentunnin pelin jälkeen Miika Asunmaalla oli paikka viedä joukkueensa jo kolme nolla johtoasemaan, mutta Jovan Zlatkovic sai pelivälineen näppeihinsä aivan maaliviivalta.

Ottelukellon näyttäessä 40 minuuttia, Virkiä oli jälleen kerran murtautumassa Sportingin puolustus alueelle kun Topias Mäki taisteli pelivälineestä ja sai aikaiseksi laukauksen, jonka Zlatkovic torjui eteensä, Aleksi Pöntinen oli oikeassa paikassa, oikealla hetkellä ja nuorimies latasi jälleen pallon takakulmaan.

Toisen jakson alussa vierailijat saivat rakennettua ensimmäisen, tosi vaarallisen tilanteen Virkiän maalille. Juho Kuivila, pelattiin pois tilanteesta ja Cameron Rogetilla oli suora paikka siirtää peliväline tyhjään maaliin. Kuinkas kävikään, jostain Niko Salon jalka löysi tiensä pallon eteen, pelastaen Sportingin kavennustilanteen.

Seuraavasta hyökkäyksestä Virkiä iski sen viimeisen niitin Sportingin arkkuun, Jussi Laapion viedessä pelivälinettä vasemmasta laidasta kohti maalialuetta, hieno syöttö keskeltä tulleelle Aleksi Pöntiselle, jolla oli nautinnollinen työ siirtää pallo neljännen kerran maalivahti Zlatkovicin selän taakse.

Ottelun lopulla Virkiä vahti Kuivilakin joutui näyttämään osaamistaan kun vieraat vyöryivät kohti maalialuetta, mies torjui kaikki yritykset, parhaimmillaan Kuivila torjui jopa nenällään pelastaen takaiskun.

Valmentaja Ilpo Pöntinen oli tietenkin tyytyväinen, näinkin selvään voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen. Sporting on hyvä ja vaarallinen joukkue, mutta he eivät nyt pystyneet vastaamaan meidän taidokkaaseen syöttöpeliin. Joukkue voitti hyvällä joukkuepelillä, vaikka kehitettävääkin on, muistutti Pöntinen.

 

Niukka voitto Mustasaaressa.....

FC-Korsholm - Virkiä   0-1                         

Virkiä otti tärkeät pisteet voittaessaan Mustasaarelais-joukkue FC-Korsholman kolmosen ottelussa lukemin 0-1.

Isäntäjoukkue Korsholman pistepotti on jäänyt tällä kaudella melko vaatimattomaksi, vaikka joukkueen peli kulkee ajoittain hienosti.

Virkiä sen sijaan nousi voitollaan sarjataulukon ykköseksi, vaikka joukkueella on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla. Maalisuhteella Virkiä ei sen sijaan voi pröystäillä, sen ollessa 16–14.

Ottelu alkoi selvästi Virkiän pitäessä pelivälinettä suurimman osan aikaa. Aika ajoin keltapaidat saivat vietyä pallon Virkiä päätyyn josta tuli erikoistilanteina muutama kulmapotku.  Virkiän puolustus ja maalia vartioinut Juha Kuivila hoiti varmuudella moiset maalinteko yritykset.

Vaikka Virkiä hallitsikin peliä, mutta maalinteko ei onnistunut ja kun vielä keltapaitojen maalivahti Jonne Väkeväinen pelasi sen verran varmasti, se aiheutti suurta tuskaa Virkiän hyökkäyspäähän.

Ensi jakso siis meni Virkiän pyörittäessä peliä, Korsholman jäädessä puolustuskannalle.

Virkiä iskikin täysosumansa toisen jakson alussa, kun ottelukello näytti 51minuuttia. Juri kuusitoista vuotta täyttänyt Aleksi Pöntinen veivasti tiensä läpi vasemmasta laidasta, keskittäen maalinsuulle jossa Topias Mäki oli jalkoineen ensimmäisenä, eikä tämäkään nuorimies erehtynyt, vaan pisti pelivälineen varmasti keltapaitojen verkkoon.

Täysosuman jälkeen Virkiä tehtaili useita maalitekopaikkoja, niissä kuitenkaan ei enää onnistuttu vaan peli päättyi lukemiin 0-1.

Valmentaja Ilpo Pöntinen oli melko tyytyväinen suojattiensa pelilliseen esitykseen, vaikka se meni hieman yltiöpäiseksi toisella jaksolla. Vielä kun löytyisi sitä rohkeutta maaliedustalla, niin täysosumiakin saataisiin enempi, summasi Pöntinen.

 

Voitolla jatketaan...

Virkiä - Esse IK  (4-0) 5-3

Huikeaa kolmosen ottelua sai seurata Lapuan keskuskentällä runsaslukuinen Lapualaisyleisö, kun Virkiä sai vieraakseen Ähtäväläisen Esse Ik:n. Isännät aloittivat ottelun hurjalla vedolla, jo kahden minuutin pelin jälkeen Miika Asunmaa kolisteli maalipuita ja kolmannella minuutilla mies täräytti joukkueelleen ensimmäisen täysosuman.

Kaksi minuuttia myöhemmin Niko Salo pelattiin läpiajoon, eikä mies erehtynyt vaan viimeisteli Virkiän toisen osuman.

Virkiä vei peliä aivan uskomattoman vauhdikkaasti, peliväline vaihtoi omistajaa ja miehet liikkuivat kuin unessa. Ähtäväläisillä ei ollut mitään sanomista, eikä joukkue päässyt maalintekopaikoille alkuunkaan. Näytti siltä että kentällä pelaa kaksi eri sarjatason joukkuetta.

Puolentunnin pelin jälkeen Juho Pajula lisäsi Virkiän johdon jo kolmennolla tilanteeksi upealla yksilösuorituksellaan.  43 minuutin kohdalla Miika Asunmaa valmistui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi, mutta Miikan jalkaan pelattu pallo ei jättänyt miestä kylmäksi, siirto terveen jalan puolelle ja pallo varmasti maaliin, tilanne jo 4-0.

Kaikki tämä oli kuin unelmaa, kunnes toinen puoliaika pääsi vauhtiin, kenttä tapahtumat tasoittuivat ja Ähtäväläiset käänsivät peliasetelmat lähes toisin päin. Vaikka Miika Korpela viimeistelikin Virkiän johtoaseman jo vankaksi viisi nolla tilanteeksi 63 minuutin kohdalla, alkoi Essen taistelu aivan tosissaan. Ajassa 70min. Andreas Smeds pääsi kaventamaan 1-5, kuusi minuuttia myöhemmin Joni Ahlvik teki Essen toisen maalin ja 85 minuutilla Andre Sandström kavensi loppulukemiksi 5-3

Valmentaja Ilpo Pöntinen iloitsi todella hyvästä ensijaksosta, nyt joukkue pelasi sillä ajatuksella mitä heille yritän opettaa. Toinen jakso meni osittain sekaisin vaihtojen myötä, tunnusti Pöntinen.

 

HBK tappavan tehokas......

Virkiä - HBK (1-2) 3-5                         Kuvia ottelusta

HBK oli tappavan tehokas kolmosen ottelussa Virkiän kotikentällä. Vieraat latoivat kaksi maalia kahdessa minuutissa, jakson ensimmäisen vartin aikana.

Virkiän peli lähti hyvin käyntiin, mutta hurmosta kesti vain viisi minuuttia, kunnes vierailijat ottivat pelin hallintaansa.

Ottelukellon näyttäessä vasta 13 minuuttia, kun kulmatilanteesta Robin Söderholm puski pelivälineen isäntien maaliin ensimmäisen kerran. Kaksi minuuttia myöhemmin HBK rankaisi toistamiseen kun Martin Prest oli ensimmäisenä paikalla ja sai kuin saikin tuikattua pelivälineen Virkiä vahti Matti Turjan selän taakse.

Virkiän maalintekotilanteet kuivuivat paitsiotilanteisiin sekä liialliseen hätäilyyn. Maalia kohti lähteneet laukaukset menivät selvästi yli tahi ohi, eivätkä erikoistilanteetkaan onnistuneet suunnitellusti.

Vasta jakson viimeisellä minuutilla Jussi Laapio sai täräytettyä pelivälineen HBK:n maaliin Justus Lahtisen esityöstä.

HBK aloitti toisen jakson yhtä tappavan tehokkaasti ja ottelun 47 minuutilla vapaapotkusta peliväline auttamattomasti Virkiän maaliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin HBK iski vastahyökkäyksillä jälleen kaksi maalia kahden minuutin välein, 58min. ja 60 minuutille merkityt maalit viimeisteli Björn Krook.

Virkiä aloitti vaihtoruletin toisen jakson alussa, ensimmäisenä kentälle tuli Saku Koskinen joka onnistui maalinteossa 62 minuutin kohdalla, tilanne siis 2-5. Takaa-ajo ei riittänyt, kun lopussa pelattiin vain kelloa vastaan kun HBK keskittyi puolustamaan johtoasemaansa.

Niko Salo onnistui vielä kaventamaan upealla pääpuskulla jakson 90 minuutilla tilanteeksi 3-5, joka jäikin lopputulokseksi.

Valmentaja Pöntinen oli pelin päätteeksi harvasanainen, maalitilanteita saadaan aikaiseksi mutta maalit jää tekemättä, tokaisi Pöntinen.

 

 

SiSu Pallo kaatui 1-2

SiSu Pallo - Virkiä  (1-1) 1-2

Kauden ensimmäinen paikallisderby kolmosessa, Sisupallon ja Virkiän välillä päättyi vieraiden ansaittuun 1-2 voittoon. Jouppilanvuoren ns. hiekkatekonurmi on nykykunnossaan vaikea alusta jalkapallon pelaamiselle, pallon käyttäytymistä on vaikea arvioida etukäteen.

Virkiä aloitti ottelun hyvällä hallinnalla ja jo kuudennella peliminuutilla, Ville Pajula antoi nappisyötön vasemmalla laidalla etenevän Miika Asunmaan jalkaan. Asunmaa, muutaman veivin jälkeen latasi hurjan laukauksen, joka upposi oikeaan ylänurkkaan, tilanne 0-1 Virkiälle.

Kentän epätasaisuus aiheutti Virkiä vahti Juho Kuivilalle epäonnistuneen palautus potkun jolloin peliväline ajautui takaisin vastustajalle. Korkeimmalle nousseen Joonas Kuivalaisen pääpuskusta peliväline lensi takaisin kohti Virkiän maalia. Kuivilan nyrkit puhui ja mies saikin pallon yläilmoihin, mutta pelivälineen pudotessa se luiskahti onnekkaasti Virkiän maaliin.

Ottelun 30. minuutilla Virkiän pelaaja oli päästä läpiajoon, joka siten kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Tästä onnettomasta tapauksesta päätuomarina toiminut Sami Kuula määräsi rangaistuspotkun. Pelivälineen taakse asettui Miika Asunmaa, jonka laukauksen maalivahti Pasi Hunnakko aavisti oikein ja otti pelivälineen näppeihinsä aivan oikeasta alakulmasta.

Toinen jakso aloitettiin tasapäisellä taistelulla, mutta vaihtojen jälkeen Lapualaiset ottivat pelistä hienoisen hallinnan. Virkiällä oli muutamia hyviä paikkoja mennä johtoasemaan, mutta Sisuvahti Hunnakko piti isännät vielä pelissä mukana.

Jakson loppua Virkiä hallitsi ja janosi kovalla painostuksella johtomaalia. Ottelukellon näyttäessä 81minuuttia, kulman jälkitilanteesta Juho Pajulan pääpuskusta peliväline Ville Kukkaselle jonka tarkka pusku vitosen viivalta upposi auttamattomasti Sisupallon maalin perukoille. Tilanne 1-2 joka täytyi pitää loppuminuutit, jos pistepussin kanssa kotimatkalle lähdetään. Isännillä oli jakson lopussa vielä paikka tasoittaa, mutta Virkiä vahti Kuivila näytti kaapinpaikan ja piti maalinsa puhtaana lisäosumilta.

Päävalmentaja Pöntinen oli mielissään kolmesta pisteestä ja siitä että tuli taas pätkittäin hyvää peliä. Vielä kun saadaan lisää pelirohkeutta, niin voidaan olla tyytyväisestä kokonaisuudesta, täydensi Pöntinen.

 

Virkiä voittoon kotona.....

Virkiä - VPSj (2-1) 4-2

Virkiä otti kauden toisen voittonsa, kolmannen divisioonan ottelussa Vaasan-palloseurasta lukemin 4-2. Edellinen sarjaottelu meni penkin alle, joten Valmentaja Ilpo Pöntinen oli loihtinut uusia kujeita joukkueen peliin.

Ottelu alkoikin terävästi ja VPS joutui takaa-ajajan asemaan jo ottelun neljännellä minuutilla, kun Virkiän hyökkäys tilanteessa Vaasalaispelaaja joutui turvautumaan käsipallon pelaamiseen. Rangaistuspotkun viimeisteli varmuudella Miika Asunmaa, toisen täysosuman Asunmaa viimeisteli puolituntia myöhemmin. Justus Lahtisen loistavasta esityöstä peliväline jäi Asunmaan jalkoihin ja taisi kolahtaa rytäkässä jo tolppaankin, jotenkin, muutaman kuperkeikan jälkeen Asunmaa sai pallon VPS maaliin.

Aivan ensi jakson lopulla, Vaasalaiset saivat muutamia pahoja hyökkäyksiä joista yksi tuotti tuloksen.

Toiselle jaksolle lähdettiin Virkiän johtoasemassa, jota lisäsi Topias Mäki röyhkeällä pääpuskullaan. Keskitystilanteessa mies tuli koko porukan takaa ja puski taitavasti pelivälineen Vierasmaaliin, tilanne 3-1.

Vaasalaiset aloittivat kovan takaa-ajon ja saivatkin seuraavan onnistumisensa rangaistuspotkun myötä. Peli aaltoili puolelta toiselle ja molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviäkin paikkoja joista olisi pitänyt onnistumisia tulla, mutta maalivahdit pelastivat tilanteet edukseen.

Jakson loppuminuutit olivat vaiherikkaita, kun mentiin jo tuomarin antamaa yliaikaa. Virkiän vaihdosta tulleen Patrik Aholan esityöstä Tuukka Hiltunen sai nautiskellen laittaa pelivälineen VPS maaliin ajassa 90+1min.

Ottelu jatkui (90+3min) yliaikana, kun VPS hyökkäyksen käydessä Heino Järvelä meni ja potkaisi Virkiä vahti Juho Kuivilaa rintakehään vaikka pallo oli ollut jo Maalivahdin hallussa. Tästä, ei tahallisesta tapauksesta VPS pelaaja Heino Järvelä sai punaisen kortin ja suihkukomennuksen.

Eipä peli vielä siihen tilanteeseen loppunut, vaan suoraan aloituksesta Virkiän pelaaja oli päästä läpiajoon, jolloin ottelun tuomari Jukka Rintala, hieman omituisella ratkaisulla, puhalsi pelin poikki ja pelatuksi.

Tällainen peli tällä kertaa, tuumasi hymyssä suin Valmentaja Ilpo Pöntinen. Nyt kun vielä saatiin Ville Pajula joukkueeseen mukaan, keskikentän huippupelaaja iloitsi Pöntinen.

 

 

Kraft oli tyly isäntä…..

Kraft – Virkiä  (2-0) 3-0                                      Kuvia ottelusta

Kauden toisessa sarjapelissä Virkiä ei onnistunut pistejahdissaan. Ottelua isännöinyt Kraft vei täyden pistepotin kotikentällään, voittaen pelin selvin lukemin 3-0. Virkiä pääsi ensimmäisellä kymmenminuuttisella pyörittämään peliä hienoisesti, mutta se jäikin sitten siihen. Isännät tappoivat Virkiän pelin kovalla prässillä, joten vierailijat joutuivat jo ottelun alussa altavastaajan rooliin.

Jakson 35 minuutilla Kraft meni johtoasemaan komealla kaukolaukauksella, johon maalia vartioinut Juho Kuivila ei pystynyt vastaamaan. Vaikka mies pelasi muutoin upean ottelun, pitäen pelin lopputuloksen siedettävissä lukemissa.

Ottelukellon näyttäessä 42 minuuttia isännät rankaisivat toistamiseen, melkoisen ruuhkatilanteen jälkeen peliväline oli jälleen Virkiän maalissa, tilanne 2-0.

Ensijaksolla, Virkiän Jussi Laapio ja Miika Asunmaa pääsi muutamia kertoja purjehtimaan isäntien maalinedustalle. Saatiin aikaiseksi pari vaarallista tilannetta, vaan ei täysosumia.

Toisella jaksolla Kraft hallitsi ottelua jo selvemmin, vaikka jakson aikana ei maaleja tehtailtu kuin yksi ja siitä vastasi isännät.  Virkiän maalintekotilanteet kuivuivat Kraftin maalinedustalle, eikä niitä vaaralliseksi luokiteltuja tilanteita saatu aikaiseksi. Maalia kohti tarkoitetut laukaukset menivät osoitteettomasti ohi maalin.

Valmentaja Ilpo Pöntinen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen tilanteeseen, hienosti alkanut kausi tyrehtyi tällaiseen otteluun. Tämä oli meille liian nopeaa peliä, eikä siihen pystytty vastaamaan. Joukkue pystyy paljon parempaan esitykseen, eikä vain juoksemaan suu vaahdossa pitkin kenttää. Maalivahti Kuivila on ainut joka selviää hyvillä arvosanoilla, puhisi Pöntinen.

 

Sarjakauden avauksesta kolme pistettä....             

KPV-Akatemia - VIrkiä  (0-0) 0-1  Miika Asunmaa 75min           Linkit        KPV sivulle       Facebook kaverit   Fecebook sivu

Virkiän nuori edustusjoukkue onnistui kauden avausottelussa voittamaan Kokkolalaisen KPV-Akatemian tuloksella 0-1.

Sika jännittävässä ottelussa Virkiä hallitsi ensi jaksoa mielin määrin, toki isäntäjoukkuekin pystyi järjestämään Virkiä vahti Juho Kuivilalle melkoisia torjuntapaikkoja.

Ilpo Pöntisen luotsaama joukkue pelasi valmentajan toivomalla tavalla. Nopea syöttöpeli toi lopulta tulosta, Miika Korpelan, toki epäonnistuneesta syötöstä Kpv:n pelaajan kautta peliväline ajautui Asunmaan jalkaan, eikä mies erehtynyt, vaan pisti pallon aikoinaan Virkiässäkin pelanneen Aki Lyyskin selän taakse.

Avausjaksolla Virkiä hallitsi ottelua selvästi, eivätkä isännät päässeet maalinteko tilanteisiin kuin pari hassua kertaa, jotka Juho Kuivila napsi kiinni helposti. Virkiällä oli sen sijaan vaarallisia tilanteita useita, joista vastasi Miika Asunmaa sekä Miika Korpela ja Jussi Laapio.

Toisen jakson alku jatkui samaan tahtiin kuin ensimmäinen päättyi. Ottelun 60 min. kohdalla Virkiän ainut ja voittomaali siis syntyi Miika Asunmaan toimesta.

Täysosuman jälkeen KPV sai muutamasta kulmatilanteesta melko vaarallisia paikkoja, mutta Virkiän puolustus ja Virkiä vahti Kuivila pelasivat tilanteet tarkasti.

KPV:n vaihtoruljanssi toi joukkueelle uutta virtaa ja peli kääntyikin isäntien eduksi. Harmittavasti Virkiän peli meni hieman sekaisin, jopa puolustus kannalle.

Virkiä joutui omissa vaihdoissaan luopumaan maalintekijä Asunmaan palveluksista, miehen kuitenkin paikkasi juniori-ikäinen pelaajalupaus Aleksi Pöntinen. Nuoren miehen innokas pelaaminen ei miellyttänyt päätuomari Hamid Ollfatin sääntöpolitiikkaa ja Aleksi kärsikin jo ottelun 83 minuutilla ensimmäisestä keltaisesta kortista, toki ansaitusti.

Viisi minuuttia myöhemmin, heittotilanteesta kiistelevät pelaajat saivat päätuomarin jälleen omituiseen ratkaisuun, jossa kärsijänä jälleen Virkiän junnupelaaja Pöntinen, toisen keltaisen kortin myötä Aleksille punainen kortti sekä ulosajo kentältä. Tätä moni hyväistä asiaa tullaan käsittelemään vielä jälkikäteen.

Virkiä piti pintansa vaikka olikin melkoisen paineen alla viimeiset viisitoista minuuttia. Ottelu kesti kaiken kaikkiaan 90 + 7 minuuttia.

Valmentaja Pöntinen oli innoissaan joukkueen saamasta voitosta, sekä nuorten pelaajien onnistumisesta. Kolmosen kovuus näille nuorille ei tuottanut tuskaa, vaan he selvisivät siitä lähes täydellisesti. Meillä oli kentällä 9 nuorta pelaajaa sekä 5 hieman kokeneempaa pelaajaa, totesi valmentaja Pöntinen. Varsinkin Justus Lahtinen onnistui tehtävässään hienosti.

 

Valmentaja Ilpo Pöntisen mottona on, kun maali tehdään onnistuneesti, siitä vastaa joukkue, kun maali tulee omiin, siitä vastaa joukkue.