Ottelut 2014

Virkiän naiset päättivät kautensa maalijuhliin

21.09 Virkiä- ToJK 5-0 (2-0)
Virkiän kausi naisten jalkapallon Kakkosen C-lohkossa päättyi komeaan 5-0 (2-0) kotivoittoon Tornion Jalkapalloklubista. Voittonsa ansiosta lapualaiset nousivat sarjassa neljänneksi, mikä tiesi viime vuoden viidennen sijaan parantuneen pykälällä.

Virkiän päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli sijoitukseen tyytyväinen, sillä se irtosi seuran omien kasvattien voimin.

-Tottakai on vielä paljon asioita, mitä pitää tulevina vuosina kehittää. Olemme oikealla tiellä, ja sarjataso sopii meille.

Kun maalinteko oli kahdessa viimeisessä kotiottelussa huippua yhdessä puolustamisen ja maalivahtipelin kanssa, oli Pöntisellä hymy herkässä.

Virkiä hallitsi peliä alusta lähtien. Hyökkääjä Petra Pöntinen oli avata maalihanat puolen tunnin kohdalla, mutta veto meni niukasti oikealta ohi.

Ekan puoliajan lopussa torniolaisten maaliverkko heilui pari kertaa, kun laitalinkit tekivät maalin. Lotta Porola laukoi pallon yläkulmaan, ja Sanna Salo ohjasi läheltä pelivälineen maaliin.

Virkiä lisäsi johtoaan tokan puoliajan alussa, kun hyökkääjä Sara Pöntinen jatkoi päällään puolustaja Heidi Takalan keskityksen verkon perille.

ToJK:n veskari sai vielä 78. minuutilla torjuttua jaloillaan Petra Pöntisen laukauksen, mutta pari minuuttia myöhemmin  Petra pisti vaparin jälkitilanteesta pallon maaliin. Loppunumerot 5-0 sinetöi vaihdosta kentälle tullut laitalinkki Piia Rautakorpi.

Virkiästä palkittin hyvin hyökkäyksiä katkonut puolustaja Milja Ala-Talkkari.
JT

Virkiän naisille tappio Siilinjärvellä

13.09 SiPS-Virkiä 4-1 (2-1)
Virkiä lähti hakemaan revanssia naisten jalkapallon Kakkosessa Siilinjärven Palloseuralle kotikentällä kokemalleen 0-1 tappiolle, muttei onnistunut aikeissaan. SiPS lähetti lapualaiset kotimatkalle 4-1 (2-1) tappio niskassa.

-Lähdimme peliin sillä mielellä, että korvaamme C-tyttöjen voimin neljän naisen poissaolon, vakuutti keskikentällä pelannut Heidi Takala.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta sekavissa merkeissä hyväkuntoisella hiekkatekonurmella, vaikka lämmin ja túuleton sää tekivät olosuhteista loistavat.

SiPS siirtyi 1-0 johtoon, mutta Virkiä tasoitti. Emilia Naukkarinen riisti pallon vastustajalta ja syötti Sara Pöntiselle, joka teki maalin. Kotijoukkue teki toisen maalin. Kun lapualaiset eivät paikoista onnistuneet, oli taukotilanne 2-1.

SiPS hallitsi toista puoliaikaa ja lisäsi johtoaan, kun vapari upposi Virkiän maalissa monta kovaa vetoa torjuneen Kati Ruuskasen selän taakse.

-Vapari oli kertakaikkiaan ottamaton, kertoi tilannetta läheltä seurannut vasen puolustaja Petra Långsjö.

Kun siilinjärveläiset maalasivat vielä kerran, ottelu päättyi 4-1.

Virkiän parhaimmistoa olivat keskikentällä tarkkoja syöttöjä jakaneet Naukkarinen ja Maija Kortteinen sekä vastustajan hyökkäyksiä katkonut toppari Lotta Porola. C-tyttö Jenny Suokko debytoi naisten Kakkosessa.

Sarjaneloseksi hamuava Virkiä päättää kautensa sunnuntaina kotonaan, kun se kohtaa Tornion Jalkapalloklubin.
JT

Petra Pöntinen iski hattutempun

07.09 Virkiä - I-JBK 5-0 (2-0)
Toista kauttaan naisten jalkapallon Kakkosessa pelaava Virkiä varmisti sarjapaikkansa ensi kaudeksi komealla 5-0 (2-0) voitolla sarjakolmonen Iskmo-Jungsund Bollklubbenista Keskuskentällä.

Virkiän päävalmentaja Ilpo Pöntinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, kun vastustajan maaliverkko heilahti tiuhaan tahtiin.

-Hieno pallonsiirtely pelaajalta toiselle, ja komeat maalit olivat iloa silmälle, kehui maaleista omalla urallaankin nauttinut Pöntinen.

Virkiäläisten maalinteko on tähän asti ollutkin tukkoista, kun pelaajat eivät ole hyvistä paikoistakaan saaneet palloa maaliin.

Ottelu mustasaarelaisia vastaan alkoi erikoisissa merkeissä. Kumpikin joukkue sai jalkeille ainoastaan kymmenen pelaajaa. Kun I-JBK:n pelaaja loukkaantui ekan puoliajan lopussa, vieraat pelasivat toisen puoliajan yhdeksän naisen voimin.

Virkiän kärkäs hyökkääjä Petra Pöntinen vastasi joukkueensa avauspuoliajan maaleista. Hän sai 26. minuutilla hyvän poikittaissyötön siskoltaan Sara Pöntiseltä ja 37. minuutilla pystysyötön Maija Kortteiselta.

Toista puoliaikaa ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Sara Pöntinen vei Petra Pöntisen ja Kortteisen syötöstä Virkiän 3-0 johtoon. Petra sai 71. minuutilla nappisyötön Kortteiselta ja junttasi pallon tolpan vierestä maaliin, mikä tiesi kolme maalia ottelussa vaativan hattutempun syntyneen.

Kun I-JBK:n veskari torjui eteensä Sara Pöntisen kovan vedon, sinetöi Kortteinen lopputulokseksi 5-0.

Pöntisten ja Kortteisen lisäksi maalivahti Kati Ruuskanen oli joukkueensa parhaimmistoa torjuttuaan rankun alakulmasta ottelun alussa.
JT

Naisille makea voitto Ähtävällä

23.08 Esse IK - Virkiä 1-2 (1-1)
Virkiä sai kotijoukkueen maalin jälkeen pelinsä kulkemaan naisten jalkapallon Kakkosen ottelussa Ähtävällä ja otti arvokkaan vierasvoiton sarjanelonen Esse IK:sta maalein 1-2 (1-1). Voittonsa ansiosta sarjassa seitsemäntenä olleet lapualaiset nousivat viidenneksi tasapistein ähtäväläisten kanssa.

Esse IK siirtyi alussa epäselvän tilanteen jälkeen johtoon, kun se sai kaivettua pallon Virkiän maalivahdin käsistä verkon perille.

-Tilanteesta olisi pitänyt tulla meille vapari, mutta tuomari vihelsi pallon aloitukseen, ihmetteli Virkiän hyökkääjä Sara Pöntinen.

Kotijoukkueen maali sytytti virkiäläiset. Kun lapualaisten syötöt alkoivat mennä omille pelaajille, he saivat hyvän tatsin omaan peliin.

Virkiän hyvä ote tuotti tasoituksen ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla. Sanna Salo antoi vastustajan maalille loistavan keskityksen, ja Pöntinen puski pallon suoraan 16 metrin rajalta upeasti maalin ylänurkkaan.

Toinen puoliaika alkoi lapualaisten osalta vahvasti. Kaikesta näki, että jokainen pisti itsensä likoon vierasvoittoon yltämiseksi.

Pöntinen oli puolivälissä toista puoliaikaa pääsemässä maalintekoon. Hänet kuitenkin kaadettiin rangaistusalueella, mistä seurasi rangaistuspotku.

-Emilia (Naukkarinen) laukoi rankusta pallon varmasti maalin alakulmaan, kertoi Pöntinen.

Hän myönsi kotijoukkueen painostaneen ja luoneen sen jälkeen tilanteita kohti Virkiän maalia. Kun hyvin toiminut lapualaisten puolustus purki tilanteet, varmistui tärkeä 1-2 –voitto.

Virkiällä on sunnuntaina erinomainen tilaisuus kartuttaa pistepussiaan, kun vastassa on Tornion Jalkapalloklubi.
JT

Sarjakärki vei pisteet Virkiän naisilta

13.08 Virkiä-FC United
Sarjakutonen Virkiä taisteli hyvin kärkijoukkue FC Unitedia vastaan Keskuskentällä käydyssä naisten jalkapallon Kakkosen ottelussa.
Kun vieraat tekivät paikoista maalit, he veivät 0-3 (0-2) lukemin voiton Pietarsaareen.

Lapualaiset olivat päästä maalin makuun jo ottelun alussa, mutta hyökkääjä Sara Pöntinen ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.
Kun FC Unitedille avautui ensimmäisen puoliajan alkupuolella pari maalipaikkaa, pietarsaarelaiset hyödynsivät topparien ja keskialueen löysän pelaamisen kovan rutiininsa ansiosta.

Toisella puoliajalla kummallakin joukkueella oli useampikin paikka tehdä maali, mutta vain FC United onnistui kerran maalaamaan kulman jälkitilanteesta. Se sinetöi loppunumeroiksi 0-3.

Virkiän toinen valmentaja Seppo Saranpää näki ottelussa paljon hyvääkin, sillä he pystyivät taistelemaan tasaväkisesti puhtaalla pelillä sarjaa johtavan ex-liigajoukkueen kanssa.
-Vieraiden kokemus ratkaisi ottelun heidän edukseen, kun he osasivat tehdä maaleja.
Saranpää myönsi vieraiden ansainneen voittonsa ja arveli omilleen kertyneen paineita, kun vastustajan maaliverkko ei heilu hyvistäkään paikoista.
-Laskeskelin, että meilläoli ainakin 4-5 hyvää paikkaa tehdä maali.

Vaikkei Pöntinen onnistunut maalinteossa, hän haki jatkuvasti vieraiden puolustuslinjan edestä palloja ja rakensi joukkueensa peliä.
Virkiän varsin hyvin pelanneesta puolustuslinjasta erottui tällä kertaa vasen puolustaja Paula Niemi.
Hän katkoi hyvin ja syötti tarkasti.
JT

Virkiän naisille tasapeli Torniossa

09.08. ToJK - Virkiä
Toista kauttaan naisten jalkapallon Kakkosessa pelaava Lapuan Virkiä sai pisteen matkaansa Tornion Arpelan kentältä, kun lapualaiset päätyivät pistejakoon maalein 1-1 (0-1) Tornion Jalkapalloklubin kanssa. Näin Virkiä kuittasi viime vuoden 2-1 vierastappionsa tasapelillä.

Virkiän tavoin ankarasti pisteistä taistellut kotijoukkue ToJK aloitti vahvasti ja hallitsi ottelun alussa pelitapahtumia, sillä Virkiän pelin käynnistyminen oli vaikeaa.

Lapualaiset saivat 23 minuutilla otetta peliin ja rangaistuspotkun, kun läpiajoon pyrkinyt kärkipelaaja Petra Pöntinen  pysäytettiin sääntöjen vastaisesti rangaistusalueella.

-Tuomari vihelsi rankun, minkä Emilia (Naukkarinen) pisti varmasti maaliin, kertoi Virkiän veskari Kati Ruuskanen.

Maalin jälkeen lapualaisten peli alkoi kulkea paremmin, mikä pisti torniolaiset tauolla punomaan juonia vastustajan pään menoksi.

Virkiä pystyi toisella puoliajalla luomaan paremmin maalipaikkoja, kun koko ajan laitaa vaihtanut Pöntinen pääsi pari kertaa läpiajoon, muttei onnistunut tekemään maalia.

ToJK loi myös maalipaikkoja ja sai tasoituksen aikaiseksi 66 minuutilla, kun Vilma Ylimaunu yllätti ylärimaa hipovalla vedolla Ruuskasen.

-Harmittavasti oman pään purku päätyi suoraan vastustajalle, joka pääsi laukomaan maalin, selvitti Virkiän veskari.

Sarjakutonen Virkiä jatkaa pistejahtiaan keskiviikkoiltana Keskuskentällä ja saa vieraakseen sarjakärki FC Unitedin Pietarsaaresta.
JT

Virkiä uskalsi haastaa RoPS:n

03.08 Virkiä - RoPS
Hyvällä asenteella naisten jalkapallon Kakkosen kotiotteluunsa lähtenyt sarjakutonen Virkiä pisti hetkittäin hyvin kampoihin sarjakakkonen RoPS:lle ja osoitti pelaavansa oikealla sarjatasolla, vaikka pisteet matkasivat maalein 1-3 (1-0) Rovaniemelle.

RoPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta Virkiä loi muutamaan otteeseen hyökkääjä Petra Pöntisen ansiosta vaarallisia tilanteita vieraiden maalille.

Pöntisen keskityksestä syntyi myös ottelun avausmaali 37 minuutilla, kun kolmen naisen porrastetussa rintamassa maalille noussut keskikenttäpelaaja Emilia Naukkarinen laukoi pallon suoraan ilmasta maalin perukoille.

Pöntisellä oli myös pari paikkaa tehdä maali. Kulman jälkitilanteessa hänen vetonsa nousi maalin yli, ja RoPS-veskarin tullessa vastaan Petra veti ohi maalin.

Toisen puoliajan alussa lapualaiset saivat kylmää vettä niskaansa. Vaihdosta kentälle tullut RoPS:n Janette Sieppi tasoitti ja kapteeni Liisa-Maija Rautio vei joukkueensa johtoon 53. minuutin kohdalla.

-Puolustus ei porrastanut riittävästi, jolloin vastustaja pääsi läpiajoon ja onnistui viimeistelyssä, harmitteli Virkiän valmentaja Seppo Saranpää.

Kotijoukkueen mahdollisuus tasoitukseen oli kulmatilanteissa, mutta ne jäivät hyödyntämättä. RoPS teki vielä lisäajalla maalin, kun Rautio maalasi toistamiseen.

-Tarkoitus oli haastaa RoPS ja siinä aluksi onnistuttiin, kun ensimmäisellä puoliajalla yllettiin kauden parhaaseen peliin, tuumi Saranpää.
Virkiän veskari Kati Ruuskanen oli joukkueensa parhaimmistoa, sillä hän tuli muutaman kerran hyvin vastaan ja torjui läpiajon 68 minuutilla.
JT

Virkiälle kirvelevä tappio kotiottelussa

26.07  Virkiä - SiPS
Sarjaviitonen Virkiä kävi Keskuskentällä kovan kamppailun naisten jalkapallon Kakkosen pisteistä kahdeksantena sarjassa olevan Siilinjärven Palloseuran kanssa ja joutui kovassa helteessä juomatauoista huolimatta taipumaan niukasti maalein 0-1 (0-0).

Virkiän Petra Pöntisellä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama hyvä paikka tehdä maali. SiPS pääsi myös paikkoihin, mutta lapualaisten puolustus ja veskari Kati Ruuskanen eivät olleet yllätettävissä.

Vieraat hallitsivat toisen puoliajan alkua. Virkiän toppari Sonja Ojala piti SiPS:n hyökkääjän 58. minuutin kohdalla niin hyvin kurissa, että veto suhahti takatolpan ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin Ruuskanen torjui kovan kudin eteensä. Kun vastustaja ehti ensiksi palloon, pääsi Siilinjärven Anu Koponen tuikkaamaan sen tyhjänä ammottaneeseen lapualaisten maaliin.

Virkiä painosti rajusti ottelun lopussa. Lähimmäksi pääsi Maija Kortteinen, jonka kova veto osui yläputkeen. Kun pitkä SiPS:n maalivahti veti muissa tilanteissa pitemmän korren, ottelu päättyi 0-1.

Virkiän valmentaja Seppo Saranpää myönsi pelirohkeuden ja laadukkaiden syöttöjen puuttumisen vaikeuttaneen pelin rakentelua.

-Kaaduimme  heikkoon viimeistelyyn, mihin pitää saada vapautuneisuutta.

Virkiä kohtaa sunnuntaina kotonaan sarjakakkonen Rovaniemen Palloseuran ja aikoo pistää parastaan.
JT

Sarjakolmonen  liian kova pala Virkiälle

23.07 I-JBK - Virkiä
Sarjakolmonen Iskmo-Jungsund Bollklubben käsitteli ensimmäisellä puoliajalla Virkiää kovalla kädellä ja kukisti lapualaiset maalein 4-0 (3-0) Mustasaaren Keskuskentällä pelatussa naisten jalkapallon Kakkosen ottelusssa.

Ottelun alussa hyvin liikkunut ja kaksinkamppailut voittanut I-JBK rankaisi ensimmäisellä puoliajalla virkiäläisten virheistä ja siirtyi turvalliseen 3-0 johtoon.

-Vastustaja olisi alussa parempi, kun emme saaneet omaa peliä käyntiin, myönsi keskikentällä pelannut Virkiän Sanna Salo.

Tauon jälkeen lapualaiset pääsivät peliin mukaan ja pystyivät luomaan tilanteita vastustajan maalin edustalle. Vaasan IFK:n farmijoukkue I-JBK:n neljäs maali syntyi kyseenalaisesta vapaapotkusta.

Virkiä sai lopussa mahdollisuuden kaventaa rangaistuspotkusta, mutta mustasaarelaisten maalivahti torjui lapualaisten parhaana palkitun Sara Pöntisen vedon.
JT

Virkiä maksoi kalavelkansa Ryhdille

11.07 KuRy - Virkiä
Jatkuvasti omaa peliään parantanut Virkiä kävi Kurikassa kuittaamassa naisten jalkapallon Kakkosen sarja-avauksessa Ryhdille kokemansa kotitappion ja otti maalein 0-3 (0-2) tärkeät kolme vieraspistettä.

Sisuuntunut ja hyvin latautunut Virkiä aloitti pelin erittäin varmoin ottein ja hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa miten tahtoi.

Lapualaiset pääsivät maalin makuun kuuden minuutin kohdalla. Petra Pöntinen keskitti, ja takatolpalle kiirehtinyt Maija Kortteinen laukoi pallon varmasti maalin perukoille.

Virkiä lisäsi johtoon 24 minuutilla, kun asialla olivat hyökkääjinä pelanneet Pöntisen sisarukset. Petra upotti pallon maaliin saatuaan hyvän syötön Saralta.

Kurikkalaiset pääsivät jollain lailla peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta yhtä ylärimalaukausta lähemmäksi maalia ei kotijoukkue yltänyt.

Virkiän hyökkäjien takana läpi ottelun uurastanut Maija Kortteinen sinetöi 76. minuutin kohdalla toisella maalillaan ottelun lopputulokseksi makean vierasvoiton 0-3.

-Pelasimme ottelussa kauden parasta syöttöpeliä, mistä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, kertoi Virkiän joukkueen toinen toppari Sonja Ojala.

Kuuteen sarjapisteeseen nousseen Virkiän pelaajista kannattaa mainita myös Sanna Salon otteet. Hän raatoi keskikentällä molempiin suuntiin 83 minuuttia ja antoi sitten tilaa vaihdosta tulleelle Heidi Takalalle.
JT

Virkiä heräsi taistelemaan RoPS:n kanssa
29.06 RoPS-Virkiä
Ensimmäisellä puoliajalla maalinsa tehnyt sarjakakkonen Rovaniemen Palloseura kukisti alussa askeleen jäljessä olleen sarjakuutonen Lapuan Virkiän maalein 3-0 (3-0), kun joukkueet kohtasivat naisten jalkapallon Kakkosen ottelussa napapiirillä.

RoPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Se pääsi murtautumaan keskikentän läpi hyvällä syöttöpelillään ja onnistui kahdesti maalinteossa. Kolmas maali syntyi kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta.

-Emme uskaltaneet alussa pelata omaa peliä, jolloin vastustaja rankaisi meidän vaisusta prässistämme, kertoi toppari Marjo Taipalus.

Toiselle puoliajalle tuli kuin uudesti syntynyt Virkiä, joka tiivisti huomattavasti otettaan keskikentällä. Kun RoPS:n pelaajat otettiin lähempää kiinni, vastustaja ei päässyt vapaasti rakentamaan peliään.

Lapualaiset pääsivät jauhamaan rovaniemeläisten kenttäpäädyssä, jolloin heille avautui malipaikkojakin. Hyökkääjä Petra Pöntinen murtautui muutaman kerran RoPS:n puolustuslinjan läpi saatuaan tarkan syötön, muttei onnistunut maalinteossa.

Virkiä sai lisää virtaa toiselle puoliajalle siitäkin, kun Emilia Naukkarinen ja Piia Rautakorpi tulivat vaihdosta kentälle.

-Toisen puoliajan ilmeestä jäi kokonaisuudessaan niin hyvä maku suuhun, että seuraavaan peliin lähdemme taistelemaan kolmesta pisteestä, tuumi toinen toppari Lotta Porola.

Kolmen vuoden tauon jälkeen Virkiän maalille palannut Kati Ruuskanen oli mahtavilla vastaantuloillaan joukkueen viimeinen lukko.
JT

Virkiä kaatoi Esse IK:n

07.06 Virkiä - Esse IK
Kauden kolmannessa ottelussaan maalitilinsä avanneet Virkiän futisnaiset kukistivat ähtäväläisen Esse IK:n maalein 2-0 (1-0), kun joukkueet kohtasivat jalkapallon Kakkosen ottelussa Keskuskentällä.

-Tosi hieno voitto, mikä tuli tärkeään paikkaan, kun alla oli kaksi tappiota, kehui Virkiän valmentaja Seppo Saranpää.

Vaikka ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, Virkiä pystyi luomaan yhden loistavan maalipaikan ja pistämään siitä pallon maaliin. Milja Ala-Talkkari antoi 12. minuutilla vapauttavan syötön Sara Pöntiselle, joka laukoi varmasti pallon maalin vasempaan alakulmaan.

Kun peli aaltoili sen jälkeen keskikentällä, kumpikaan joukkue ei saanut todellista maalipaikkaa aikaiseksi.

Tauon jälkeen Virkiä otti pelin hallintaansa ja pystyi luomaan maalipaikkoja. Lapualaisten hyvä ilme tuotti useamman erikoistilanteen, joista syntyi myös Virkiän toinen maali 70. minuutin. Lotta Porola sai kulmapotkusta  pallon jalkaansa ja laukoi sen vastustajan jalan kautta maaliin.

-Toisella puoliajalla voitimme kaksinkamppailut, kun otimme vastustajan läheltä kiinni, selvitti Saranpää.

Kotijoukkueen maalissa pelannut Heidi Takala pääsi helpolla, sillä puolustuslinja Paula Niemi, Marjo Taipalus, Porola ja Sonja Ojala toimi kuin ajatus.
JT

Virkiä jäi maaleitta

29.05 FC United - Virkiä
Virkiän naiset joutuivat taipumaan jalkapallon Kakkosen ottelussa Pietarsaaren Länsikentällä, kun vielä kolme vuotta sitten liigassa pelannut FC United kukisti lapualaiset maalein 4-0 (2-0).

Virkiä oli hyvin pelissä mukana ensimmäisellä puoliajalla, kun se pystyi vastaamaan kotijoukkueen vahvaan joukkuepelaamiseen.

FC United siirtyi 1-0 johtoon 16 metrin tuntumasta annetusta vapaapotkusta, kun Hanna Emet tuikkasi Virkiän veskarin eteensä torjuman pallon maaliin 28 minuutilla. Toinen maali syntyi vastahyökkäyksestä juuri ennen taukoa.

Kotijoukkue maalasi myös 50 ja 75 minuutin kohdalla. Alexandra Olusanyan tarkka veto upposi alanurkkaan, ja

Marianna Erkkilä pisti kulmapotkun takatolpalta sisään.

-Toisen puoliajan loppu meni puolustamiseen, kun emme saaneet enää omaa peliä pyörimään, kertoi Virkiän toinen toppari Paula Niemi.

Virkiän valmentajat Ilpo Pöntinen ja Seppo Saranpää pyörittivät ahkeraan laajaa pelaajajoukkoaan, sillä he tekivät pelissä kuusi vaihtoa. Vastustaja tyytyi yhteen vaihtoon.
JT

Ryhti yllätti Virkiän

24.05 Virkiä - KuRy
Virkiän naiset taisivat jännittää sarja-avaustaan niin paljon, että he joutuivat tunnustamaan hyvällä prosentilla maaleja viimeistelleen sarjanousija Kurikan Ryhdin paremmakseen maalein 0-3 (0-3) helteisellä Keskuskentällä pelatussa jalkapallon Kakkosen ottelussa.

Virkiä aloitti ottelun räväkästi ja hankki kulmapotkun neljännellä minuutilla. Ryhti hoiti pallon väljemmille vesille ja pääsi peliin mukaan. Kun vieraat taistelivat pallon 11. minuutilla kotijoukkueen puolustukselta, pääsi Anna Lehtonen viemään joukkueensa 0-1 johtoon. Lehtonen maalasi toistamiseen, kun hän pääsi läpiajoon 20. minuutilla. Myös Minna Oksanen pääsi yksin syötön perään ja latasi 39. minuutilla maalivahdin käsien kautta vieraille 0-3 lukemat.

Virkiän puolustus tiivisti otettaan toisella puoliajalla ja piti Ryhdin nopeat hyökkääjät aisoissa. Kotijoukkue oli lähellä avata maalitilinsä 84. minuutilla, mutta Ryhdin puolustaja pelasti tilanteen maaliviivalta.

Virkiän valmentaja Ilpo Pöntinen otti tappion tyynesti vastaan ja muistutti joukkueensa pelanneen vasta ensimmäisen  ottelunsa.

-Pelitapamme on sellainen, että se vaatii sisäänajoa toimiakseen.

Pöntinen tunnusti joukkueensa viimeistelyn jääneen heiveröiseksi, jolloin murenivat myös mahdollisuudet pistetilin avaamiseen.

-Ottelun tulos kuvaa hyvin sitä, että jalkapallo on maalintekopeli. Se voittaa, joka tekee paikoista maalit.