Uutisia


Uutisia

Vuoden 2016  Kaikki Pelaa – toimija: Juha-Matti Valo, Lapuan Virkiä- Juha-Matti toimii seurassa esimerkillisesti Kaikki Pelaa – hengessä valmentaen sekä
poika- että tyttöjoukkueita. Hän toimii seurassa myös valmennusvastaavana.

03.12.2016

Patruuna Areenassa tapahtuu T14(-03) Helmaripäivä
Lauantai 3.12. klo 9.00

T14(-03) osa-alueellinen Helmaripäivä, Patruuna Areena, Lapua.

ohjelma:
9.30    IK – SeMi
10.40    FC Wasa yj/valkoinen – FC Kuffen/Kraft FF/MIF/Norrvalla FF
12.30–13.10    Valmentajakokous, ABC Lapua kokoustila / Tränarmöte, ABC Lapua mötesrum
13.35    FC Wasa yj/musta – IK
14.45    SeMi – FC Wasa yj / valkoinen
15.55    FC Kuffen/Kraft FF/MIF/Norrvalla FF – FC Wasa yj/musta

Ik:n joukkueessa pelaa Virkiän T03 joukkueesta tyttöjä.
Lisätietoa Huuhkaja- ja Helmaripäivistä löytyy täältä:
https://www.palloliitto.fi/vaasa/pelaajakehitys/huuhkaja-ja-helmaripaivat

25.1.2016

Virkiä Ry palkitsi urheilijoitaan…

Lapuan Virkiä ry palkitsi kauden 2015 parhaiten menestyneitä urheilijoitaan.

Kunniatehtävän suoritti Virkiä ry:n puheenjohtaja Sami Latomäki, joka kehui vuolaasti palkituiksi tulleita urheilijoita ja valmentajia. Latomäki painotti myös, ettei missään vaiheessa saa unohtaa niitä tausta henkilöitä jotka avittavat varsinkin nuoria urheilijoita matkalla menestykseen.

Virkiässä on yksitoista toimivaa jaosta joissa urheilua viedään eteenpäin Lapualaisten tarpeiden mukaisesti.  Pääseura eli Virkiä ry ja sen hallitus vastaa sitten kokonaisuudesta, että kaikki loppujen lopuksi tehdään sääntöjen mukaisesti.

Sehän on selvää, että jos ei ole urheilijoita ei ole urheiluseuraakaan ja seuran tärkein voimavara on tietysti urheilijat sekä heidän valmentajat ja kaikki taustajoukot. Virkiässä pidetään hyvää huolta urheilijoista ja kun urheilijalla on hyvä motivaatio ja nöyrä asenne tekemiseen niin silloin menestystä voidaan odottaa, kiteytti Latomäki.

Virkiän hallituksen muodostama raati teki valintoja seuraavasti:

Vuoden urheilija on yhdeksäntoista vuotias, tyttöjen superpesiksen pronssimitalisti, naisten superpesiksen Suomen mestari ja Suomen parhaan lukkarin tittelin saanut Elli Kattelus. Elli pitää tällä hetkellä välivuotta opiskelusta ja jatkaa opiskelujaan myöhemmin.  Pesäpallouraa jatketaan Virkiässä tulevallakin kaudella. Viimekauden huippuhetket olivat tietenkin kauden finaalipelit, muisteli Elli.

Vuoden tyttöurheilijaksi valittiin yleisurheilija ja kolmiloikkaaja Jonna Peritalo. Kuortaneen urheilulukiossa opiskeleva kuusitoista vuotias Jonna loikki Suomenmestaruus pronssia Kalajoella SM-kisoissa. Vastatuuleen hypätty tulos oli 11.09m. Parhaan loikkansa Jonna teki hallissa ja pääsi tulokseen 11.28m. Tuleva kausi avataan Hipposhallissa Jyväskylässä, siellä otan osaa 60metrin juoksuun ja kolmiloikkaan, kertoi Jonna.

Vuoden poikaurheilijaksi valittiin myös Kuortaneen urheilulukiossa opiskeleva satasen sprintteri Joonas Kokko. Nuorella miehen meriitteihin kuuluu Lapuan mestaruudet kolmessa ikäluokassa 17v-19v-22v. Joonas juoksi P-17 v sarjan Suomenmestaruuspronssia sadalla metrillä. Joonaksen paras aika on 10.92 (+3m vastatuuleen).  Suomen tilasto neloseksi rankattu Joonas edusti Suomea myös Suomi-Ruotsi maaottelussa viime kaudella. Kaksisataa metriä mies on pinkonut aikaan 22.55.

Vuoden valmentajan valinta osui intohimoisen jalkapallo valmentajan kohdalle, mies on valmentanut Virkiässä junioreita ja naisten joukkuetta, joka pelaa nyt neljättä kautta palloliiton kakkosdivaria. Päävalmentajan tehtävät miesten edustusjoukkueessa Ilpo Pöntinen otti kauden 2015 alussa ja luotsasi joukkueen kauden päätteeksi Palloliiton kakkosdivariin. Pöntinen kertoo, ettei hän ota kunniaa yksin itselleen vaan koko tiimi oli vastuussa hienosti menneestä kaudesta.

Vuoden joukkueen valinta osui itseoikeutetusti naisten superpesisjoukkueelle, joka on matkannut jo viidesti Suomenmestaruuteen. Joukkueen edustajana ja palkinnon vastaanottajana toimi Eveliina Toppari. Ensi kauden tavoitteista ei ole vielä keskusteltu, mutta uskoisin että uutta Suomen mestaruutta lähdetään metsästämään. 

 

11.1.2016

Virkiän jalkapallonaiset ja miehet aloittivat valmistautumisen kauteen 2016.

Naiset ja B-tyttöikäiset löivät hynttyyt yhteen ja aloittivat yhteistyön joka samalla valmistaa molempia joukkueita tulevaan kauteen. Pelitapa jota nyt noudatetaan naisten joukkueessa, iskostetaan myös nuorempien tulevien naisten mieleen.

Naisten joukkueen kapasiteetti tulee kasvamaan jo näistä rohkeista nuorikoista jotka mukaan lähtevät, sekä paluumuuttajista jotka saapuvat takaisin kasvattaja seuraansa.  Tulevana kautena saamme totisesti nähdä voimakkaan ja taitavan naisten joukkueen, jolla on halua ja intoa pelata sarjaporrasta ylempänä.

Miesten joukkue aloitti myös harjoitukset patruuna areenassa. Toki tammikuun ajan vielä pyörii niin sanottu try out jakso jolloin halukkaat voivat tulla näyttämään taitojaan. Joukkue tulee muuttumaan melkoisesti tulevalle kaudelle, kuten aikaisempinakin vuosina.

Harjoitusringissä vilahtelee uusia sekä vanhoja nimiä, tässä muutamia…..Aleksi Leppänen, Antti Rinnankoski, Arttu Happonen, Iikka Hirvilammi, Jesse Sundman, Joonas Pohjasmäki, Jordi Lahnalakso, Juho Kuivila, Juho Niemelä, Jussi Laapio, Justus Lahtinen, Kalle Vaahtoniemi, Matti Turja, Miika Asunmaa, Miika Korpela, Niko Salo, Ossi Kivipuro, Saku Jääskeläinen, Saku Koskinen, Sami Viljanen, Tuomas Rintamäki, Ville Kukkanen.

Harjoitusotteluita on sovittu seuraavasti: la. 23.1. TPV-Virkiä klo 16.15 Pirkkahalli, la. 30.1. Virkiä-FC Jukola klo 10.30- 12.15 Areena, la. 6.2. Virkiä-KPS klo 12.00 Areena, la. 13.2. Kraft-Virkiä klo 14.00 Närpiö, la. 27.2. Virkiä-FC Blackbird. klo 12.00 Areena.

 

06.12.2015


Tasavallan Presidentti myönsi Pojat-05 valmentajalle Suomen Valkoisen Ruusun 1 luokan mitalin

Jukka Vuorenmaa on ansioitunut Virkiäläisessä jalkapallossa maalivahtina.
Hänen nimeään kantavaa maalivahtipalkintoa jaetaan myöskin Virkiän päättäjäissä.
Virkiä onnittelee !


PM taitokilpailut järjestettiin lauantaina 24.10.2015  Fennia Areenassa, Vaasa.


Virkiäläiset saavuttivat merkkejä seuraavasti

Hopeamerkki:
C-14 Sofia Takala  90,2
E-10 Elian Kuusisto 99,7
E-10 Matias Hietamäki 100,0
E-10 Julius Hirvelä 102,2
F-8 Niko Luoma 102,2

Pronssimerkki
D-13 Kati Kaaraa 113,9

Virkiä onnittelee hienoista tuloksista!

Virkiän taitokilpailut  Patruuna Areenassa 06.10.2015

Monipuolinen taitoharjoittelu antaa pohjan ja luo perustan pelaajan tulevalle peliuralle.
Taito tarttuu tuhansien toistojen kautta, taitavaksi pelaajaksi ei kehity pelkästään joukkueharjoittelun kautta.
Omalla ajalla tapahtuva taitoharjoittelu on hyvää omaehtoista harjoittelua. Vain mielikuvitus on rajana,
kuinka pelaaja voi takapihalla, lähipuistossa, autokatoksessa ym. kehittää taitoaan
Piirit ja Palloliitto järjestävät taitokilpailuja C15 ja sitä nuoremmille ikäluokille. Tytöille ja pojille on taitotapahtumissa omat sarjansa.

Piirien järjestämien taitokilpailujen parhaan tuloksen sarjoissaan saavuttaneet edustavat seuraansa ja piiriään valtakunnallisissa Taitokilpailuissa. Lisäksi kaikilla kultamerkkitason saavuttaneilla lapsilla ja nuorilla (F10-C15) on oikeus osallistua valtakunnallisiin kilpailuihin.

Virkiä järjesti seuran taitokilpailun  ti 06.10.2015  Patruuna Areenassa.
Tulosten perusteella valitaan piirin taitokilpailuun osallistujat..
PM Taitokilpailu 2015 järjestetään 24.10 Fennia Areenassa, Vaasassa.

Taitojaan kokeilemassa oli upea määrä junioreita, joista 13 rikkoi taitomerkkirajan.

Hopeamerkki:

T-14 Sofia Takala                 88,1
P-12 Juuso Kara                  84,4
P-10 Matias Hietamäki        101,5
P-10 Julius Hirvelä             109,4
P-10 Elias Kuusisto            114,9
P-08 Niko Luoma                98.9

Pronssimerkki

P-13 Patrik Huhtala              82,7
P-12  Oskari Koski               90,2
P-12 Samuel Korpela           93,0
P-12 Santeri Latvala            95,6  ( Sepsi-78 )
P-12 Veeti Rantala               97,8
P-11  Aleksi Perämäki        123,8
P-08  Sami Korpela             106,5


Lapualla onnistunut kenraaliharjoitus….

U17-poikien maaottelu Suomi -Slovakia  (1-0) 1-1          19.9.2015          Kuvia Facebookissa

Pikkuhuuhkajat pelasivat kaksi EM-karsintaan johtavaa kenraaliharjoitus ottelua Slovakiaa vastaan, ensin Pietarsaaressa ja sitten Lapualla. Pietarsaaressa peli päättyi maalittomaan tasapeliin, Lapualla nähtiin sen sijaan kaksi upeaa maalia.

Suomi johtoasemaan….

Suomen peli kulki alun haparoinnin jälkeen hienosti ja joukkue määräsikin lopulta tahdin. AC Oulun Niklas Jokelainen vei Suomen johtoasemaan, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Maalin jälkeen Suomi hallitsi ottelua hienoisesti jakson loppuun asti. 

Slovakia lisäsi toisella jaksolla selvästi vauhtia ja Suomi joutui hetkellisesti puolustuskannalle.

Suomen johtaessa pitkään ottelua se koki kuitenkin harmillisen takaiskun jakson 73 minuutilla, kun Slovakian Matej Gresak pääsi tekemään tasoituksen hienon yksilösuorituksen jälkeen.

Päävalmentaja tyytyväinen…

Päävalmentaja Kimmo Lipponen kehui suojattiensa työmoraalia, joka parani täällä Lapualla selvästi. Nyt joukkue halusi selvästi voittaa ottelun ja jaksoivat yrittää loppuun saakka. Taidetaan olla valmiita EM-karsintaan, tuumaili Lipponen.

Onnistuneet järjestelyt…

Virkiän jalkapallojaoston puheenjohtaja Heikki Huhtamäki kiitteli tapahtuman järjestelyistä suurta vapaaehtoisjoukkoa, joka oli mukana mukisematta. Sateinen iltapäivä verotti hieman yleisöä ja tavoitteista jäätiin hieman, mutta maaottelun tunnelmaan se ei vaikuttanut. Paikalle oli saapunut lähes 750 jalkapallon ystävää. Myös Suomen Palloliiton puolelta tulevat kehut olivat mieltä lämmittäviä, kehuskeli Huhtamäki. Tapahtuman olisi kruunannut jos Virkiän kasvatti ja jalkapallon superlupaus, Jarossa ja Virkiässä pelaava Aleksi Pöntinen olisi ollut mukana kokoonpanossa.

Suomen Palloliiton Vaasan piirin johtaja Jukka Rautakorpi kehui myös Lapuan Virkiää järjestelyistä. Virkiän kanssa on ollut aina turvallista järjestää maaottelutapahtuma, heillä on valmis ja toimiva organisaatio. Nytkin kaikki toimi moitteettomasti ja varmasti, kehui Rautakorpi.

 

 

Futiskoulujen pelitapahtuma Lapualla.                              Kuvia facebookissa

Juuri kun edellinen jalkapallokoulu Englantilaisten kanssa on saatu päätökseen, niin uusi tapahtuma alkoi nyt yhteistyössä Virkiä ja Suomen Palloliiton Vaasan Piiri.

Helle hellii…

Hieno sää suosii ja Kiviristin kenttä alue täyttyy Vaasan piirin seurojen jalkapallokoululaisista sekä heidän vanhemmistaan. Paikalla on lähemmäs yhdeksän sataa jalkapallosta innostunutta ihmistä.

Tapahtuma on toinen laatuaan, ensimmäinen järjestettiin viime kesänä Kauhavalla ja nyt siis Lapualla, Kiviristin upealla kenttäalueella.

Tänään pelataan pelejä, eikä tuloksista niinkään välitetä. Välillä käydään tankkaamassa ja taasen kirmataan kentälle, kukahan on seuraavana vastassa.

Idean isä….

Piirin nuorisovaliokunta on ideoinut tapahtuman tukemaan seurojen järjestämää jalkapallokoulutoimintaa. Tapahtuma järjestetään Kaikki Pelaa ja Kaikki Pelisisä-tapahtumien sekä Vihreän kortin hengen mukaisesti, eli ei laadita sarjataulukkoja, kertoi Vaasan piirin nuorisopäällikkö Sami Nikkola.

Kohderyhmänä tapahtumassa ovat erityisesti seurojen järjestämät jalkapallokoulut, tämä tapahtuma on monelle hieno huipennus jalkapallokoulun kesäkaudelle ja myös moni osallistuva lapsi saa pelata ensimmäisen jalkapallo-ottelunsa! Vaasan piiri on edelläkävijänä pallokoulujen tapahtumissa, muistuttaa Nikkola.

Virkiä jaksaa järjestää…

Virkiän junioripäällikkö Petri Taimi kertoo että tämä oli hieno päätös myös Virkiän jalkapallokoululaisille. Jalkapallokoulua on pidetty läpi kesän, kerran viikossa ja näin se saa myös arvoisensa päätöksen.

Kyllä näissä tapahtumissa on paljon työtä ja järjestelemistä. Homma kuitenkin toimii kun on paljon hienoja ihmisiä mukana toiminnassa, silloin työn määrä ei niin paljon paina, kehuu ja kiittää Taimi.

Lapuan Sanomat / Jari Perälä

 

Englantilaista jalkapallo oppia Lapualla.  24.-26.7. 2015

Lapualla pidettiin Liverpool Football Clubin jalkapallokoulua viime viikonvaihteessa, tapahtumaa isännöi  Virkiän jalkapallojaosto. Liverpool Football Schoolin nimeä kantava leiri kiertää tänä kesänä Suomessa, niin Lapualla kuin Kajaanissa ja Joensuussa.

Liverpool Football Clubin akatemia valmentajat opastivat 6-14 ikäisille junioreille jalkapallon saloja. Innokkaita jalkapallo junioreita oli saapunut paikalle lähes 70. Osa Lapualta sekä ympäri Etelä-Pohjanmaata, kauimmaiset osallistujat saapuivat pääkaupunkiseudulta asti.

Jokaisena leiri päivänä edettiin tarkan ja määrätietoisen harjoitus ohjelman mukaan. Opeteltiin pallonkuljettamista, vastaanottoa, harhautuksia, kaikkia mikä vain kuuluu Kuningaslaji jalkapalloon.

Hieman huono sää ei ollut esteenä osallistuville junioreille, olihan perjantaina ja sunnuntaina oikea Brittiensaarten sää, joten valmentajat viihtyivät kuin kotonaan.

Harjoitukset otettiin tosissaan, silti aikaa jäi myös hauskapidolle. Valmentajat kehuivat leiriläisiä hyvin motivoituneiksi ja oppimishaluisiksi.

Leirityksen ns. paras oppilas pääsee matkalle Englantiin, Liverpoolissa järjestettävään leiritykseen. Valmentajat valitsivat Lapuan leiriltä Espoolaisen Oskari Ojalan.

Ystävyysottelu Virkiä – FC-Liverpool

Kaunein leiri päivä osui lauantaille, joten pitkän harjoitus päivän jälkeen saatiin nauttia myös aikuisten ystävyysottelusta.

Virkiän miehet ja Liverpoolin akatemia valmentajat kohtasivat leikkimielisessä pelissä.

Päätuomarina toimi Lotta Valo, joka puhalsi pelin alkaneeksi. Virkiän Jussi Laapio aloitti maalikarkelot jo muutaman pelatun minuutin jälkeen. Tasoitusmaalin Lontoolaiset saivat rangaistuspotkusta, kun Lapualaistunut Simon Gray käytti vääriä otteita entistä maamiestään kohtaan. Virkiä johti ottelua lähes koko ajan, vain kertaalleen Liverpool pääsi tasatilanteeseen. Ottelun lopputulos oli Virkiälle hieman mairitteleva, kun peli päättyi Lapualaisten selvään voittoon 8-5.

Rankkukisa

Liverpoolilaiset eivät tyytyneet vielä tähän, vaan halusivat revanssin rangaistuslaukauskisassa. Siinä jo oman peliuransa lopettaneet Lontoolaiset peittosivat Lapualaiset selvin lukemin 5-1.

Puuhamiehet

Jalkapalloleirin puuhamiehinä toimivat Liverpoolin puolelta Nicklas Hudd ja Virkiän puolelta junioripäällikkö Petri Taimi taustajoukkoineen. Nicklas Hudd oli tyytyväinen järjestelyihin, kaikki meni tosi hienosti jopa pieniä yksityiskohtiakin myöten. Toivottavasti päästään yhteistyöhön myös ensi vuonna, totesi Hudd.

Valmentajat ja apuvalmentajat

Akatemia valmentajat nauttivat Suomesta ja Lapuasta, paikka on kaunis ja rento. Ainoastaan hyttysiä on aivan liikaa majapaikkamme ympäristössä, huomauttivat valmentajat. Eikä mikään ihme kun miehet  asustivat Simpsiön mökkikylässä.

Lapualla oli hauskaa ja leppoisaa, leiri meni hienosti ja täällä oltiin tosi vieraanvaraisia. Tähän asti meillä oli myös parhaat apuvalmentajat kautta aikojen, kehui akatemian päällikkö Andrew Nicholas.

Seuraatteko Suomalaista jalkapalloa

Totta kai seuraamme Suomalaista jalkapalloa, aina kun he pelaavat Englantia vastaan, tuli valmentajien vastaus kuin yhteisestä suusta.

Lapuan Sanomat / Jari Perälä

 

 

 

Virkiän jalkapalloilijat, aina mukana kun mahdollisuus tarjoutuu...

Lapuan Virkiä on ollut puuhamiehenä useita kertoja kun Suomessa on järjestetty kansainvälisiä otteluja tai turnauksia, kertoo jalkapallojaoston puheenjohtaja Heikki Huhtamäki. Tänäkin kesänä jalkapallorintamalla on paljon tapahtumia, joista Lapualaiset sekä muut lajista kiinnostuneista saavat nauttia, muistuttaa Huhtamäki.


Parhaillaan on menossa Maajoukkueen, Suomen Palloliiton tukema, Virkiän jalkapallokoulu.          Heinäkuun lopulla nuoret futaajat ympäri Suomea voivat osallistua Virkiän isännöimään Liverbool jalkapallokouluun. Futis koulussa nuoret saavat oppia englantilaisen jalkapallon saloja

Syyskuulla VIrkiän jalkapalloilijat ovat osana  U17 ikäisten EM-karsintaturnausta, jota Suomi isännöi.

Suomen lisäksi turnauksessa ovat mukana Ruotsi, Malta ja Irlanti. Turnauksen kaksi parasta maata etenee EM-jatkokarsintavaiheeseen, johon pääsee myös kaikkien karsintaturnausten viisi parasta lohkokolmosta. EM-lopputurnaukseen selviytyy 16 maata ja lopputurnaus pelataan toukokuussa 2016 Azerbaidzhanissa.

Kenraaliharjoitus Pietarsaaressa ja Lapualla

Ennen EM-karsintaturnausta Suomi pelaa kaksoismaaottelun Slovakiaa vastaan. Nämä ottelut pelataan Pietarsaaressa, jossa paikallisena järjestäjänä toimii FF Jaro sekä Lapualla, jossa paikallinen järjestäjä on Lapuan Virkiä. Pietarsaaren ottelu on myös osa FF Jaron 50-vuotisjuhlallisuuksia sekä Keski-Pohjanmaan piirin 70-vuotisjuhlallisuuksia.

- Osana jalkapalloperheajattelua tuomme ottelut lähemmäs kansaa ja samalla joka puolella Suomea saadaan tieto vaatimustasosta, joka kansainvälisissä otteluissa on. Hienoa, että nyt pelataan Pohjanmaalla, se on ehdottomasti futis-seutua, sanoo Palloliiton pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen.

Tihinen toteaa myös, että nykyinen Suomen U17-ikäluokka on monessa mielessä erittäin mielenkiintoinen.

- Tämä ikäluokka on ollut erittäin hyvin menestynyt, se on pelaamistaan otteluista saanut pisteitä kahden keskiarvolla. Mielenkiintoa lisää varmasti vielä se, että tämä on se ikäluokka, jonka EM-lopputurnaus järjestetään vuonna 2018 Suomessa, Tihinen muistuttaa.

EM-karsintaturnauksen ohjelma

Suomi – Slovakia kaksoismaaottelu

Ti 15.9. klo 18.00 Suomi-Slovakia. Keskuskenttä, Pietarsaari

To 17.9. klo 17.00 Suomi-Slovakia. Keskuskenttä, Lapua

To 24.9. klo 14.00 Ruotsi-Malta, Eerikkilä Areena

To 24.9. klo 18.00 Irlanti-Suomi, Eerikkilä Areena

La 26.9. klo 12.00 Malta-Irlanti, Harjun urheilukenttä, Lohja

La 26.9. klo 16.00 Ruotsi-Suomi, Harjun urheilukenttä, Lohja

Ti 29.9. klo 16.45 Irlanti-Ruotsi, Harjun urheilukenttä, Lohja

Ti 29.9. klo 16.45 Suomi-Malta, Eerikkilä Areena

 

29.4.2015

Naisten sarjakauden avaukseen muutos.

Naisten sarjakauden avausottelua ei pelata Lapualla vaan ottelu pelataan Vöyrin tekonurmella. Pallokissat eivät hyväksyneet pelialustaksi Patruuna Areenaa koska kentän koko on hieman pienempi kuin minimimitat sallivat. Ottelu pelataan 3.5 alkaen klo 15.00 Vöyrillä.

20.04.2015
Jalkapallokausi käyntiin.
Piirisarjan aloitti Virkiän P-01 komeasti voittamalla Patruuna Areenassa pelatun C-14 sarjan ottelun Virkiä - Korsnäs FF tuloksella 5-0.
Joukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat  Kimi Yli-Kortesniemi kolmella maalilla ja Jaakko Luomala kahdella.
Koko joukkue pelasi erinomaisesti ensimmäisen virallisen 11v11 ottelunsa

22.2.2015
Harjoitusottelu Virkiä – FC-Blackbird  (2-2) 4-3

Jyväskyläläinen FC-Blackbird vieraili Patruuna areenassa Virkiän vieraana harjoitusottelussa. Vierailijat aloittivatkin vahvasti ja pitivät pelivälinettä hallussaan selvästi enempi kuin isännät Virkiä. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Virkiä vahti Matti Turja sai näyttää taitojaan, kun vierailijat kolistelivat maalitolppia muutamaan kertaan.

Virkiä harvoista hyökkäyksistään huolimatta joukkue käytti maalinedustilanteet selvästi paremmin hyödykseen. Ville Talvitien ja Miika Asunmaan kuvioiden jälkeen peliväline oli ensikertaa maalissa, pelikellon näyttäessä 16 min. 1-0.

Virkiä puolustajat joutuivat lujille vieraiden vyöryessä alueelle ja joutuivat siten käyttämään liian kovia otteita josta yhdestä sitten tulikin rangaistuslaukaus, jolle Turja ei mahtanut mitään joten tasoitus tuli ajassa 20min. 1-1.

Virkiä rankaisi heti seuraavasta hyökkäyksestä 2-1 tilanteeksi, asialla jälleen Asunmaan ja Talvitien yhdistelmällä.
Vierailijoiden seuraava maali ajassa 28min, tuli kaukolaukauksesta (n. 20m),joka leijui suoraan Virkiän maaliin.
Toisella jaksolla pelinhallinta alkoi pysyä myös isännillä, saatiin luotua mukavia koordinoituja hyökkäyksiä.
 Niko Salo huudatti yleisöä, kun miehen vapaapotku lähes puolesta kentästä yllätti vastustajan maalivahdin, peliväline upposi aivan ylärimaa hipoen maaliperukoille, tilanne 3-2.

Jakson puolessavälissä vierailijat pelasivat virkiän puolustuksen nopeilla syötöillään niin sanotusti pyörryksiin ja iskivät tasoituksen 3-3.
Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä Niko Salon vapaapotku lähes samasta paikasta yllätti vierasvahdin, toki lopullisen maalin viimeisteli Topias Mäki upealla pääpuskullaan loppulukemiksi 4-3.

10.2.2015
Liverpool Football School Lapualla 24-26.07.2015

Patruuna Areenassa järjestettiin lehdistötilaisuus yhdestä kesän juniorijalkapalloilijoiden kohokohdasta.
Liverpool Football Club järjestää yhteistyössä Lapuan Virkiän kanssa jalkapallokoulun heinäkuussa Lapualla. Kolmen päivän ajan 6-14-vuotiaat tytöt ja pojat ympäri Etelä-Pohjanmaata saavat korkealuokkaista valmennusta englannin kielellä, suomeksi tulkattuna. Kaikki jalkapallokoulun ohjaajat ovat ammattivalmentajia Liverpool Football Club –seurasta.
Tavoitteena on kehittää ja motivoida nuoria jalkapalloharrastuksen parissa. Samalla Virkiän valmentajat saavat apuvalmentajina toimiessaan uudenlaista oppia ammattivalmentajilta. Kouluun mahtuu 224 koululaista. Koulu on avoin kaikille halukkaille. Ilmoittautumiset ovat käynnissä www.liverpoolfootballschool.com / http://jalkapallo.lapuanvirkia.fi

10.2.2015
Harjoitusottelu Virkiä-FC-Korsholm 2-0...

Kauden toinenkin harjoitusottelu oli voittoisa Virkiälle, vastustaja FC-Korsholm kaatui lukemin 2-0.

Viimekauden sarja otteluissa Virkiä ja Korsholm jakoivat pisteet, ensin Virkiä voitti kotiottelunsa 2-0 ja myöhemmin Korsholm voitti kotiottelunsa 2-0. Nyt siis oli Virkiän vuoro voittaa kotiottelunsa 2-0.

Virkiä aloitti vahvasti ja sai luotua muutamia maalipaikkoja ja jo neljän pelatun minuutin jälkeen Jussi Laapio tuikkasi pelivälineen ex- Virkiäläisen, Korsholman maalia vartioineen Tuomas Tuomaalan selän taakse, Ville Talvitien oivallisesta syötöstä.

Peli aaltoili puolelta toiselle, kuitenkin kotijoukkue Virkiä sai luotua vaarallisemmat maalinedustilanteet. Noin puolentunnin pelin jälkeen, kulmatilanteesta (Tuukka Hiltunen) Miika Asunmaa ylsi korkeimmalle ja puski pelivälineen vieraiden maaliverkkoon, tilanteeksi 2-0.

Toisella jaksolla Korsholmalla oli muutamia vapaapotkutilanteita joista olisi voinut kavennusta odottaa, mutta Virkiän rautainen muuri sattui olemaan murtumaton.

Vaihtojen myötä peli meni hieman yliyrittämisen puolelle, eikä niitä ”helppoja” syöttöjä viljelty riittämiin ja hyvistäkin paikoista hukattiin muutama maali.

3.2.2015
Harjoitusottelu Virkiä – FC-Jukola 6-2

Virkiän edustusjoukkue aloitti harjoitusottelunsa ja ensimmäisenä vastaan asettui huikeat pojat eli FC-Jukola Vaasasta. Vuosi sitten harjoitus rumpa alkoi saman joukkueen kanssa, jolloin ottelu sai loppulukemat 6-2.

Kehitys vastustaljalla on ollut nousujohteinen ja joukkue nousi viime kauden päätteeksi neljänteen divisioonaan.

Harjoitusottelu alkoikin vastustajan viedessä peliä ja noin kymmenen minuutin taistelun jälkeen huikea laukaus yllätti virkiän maalia varjelleen Matti Turjan. Viisitoista minuuttia myöhemmin Tuukka Hiltusen komea kuti upposi Jukolan veljesten maaliin, tilanne siis 1-1.

Isäntien puolustuslinja aukesi sen verran että vierailijat pääsi rokottamaan tilanteeksi 1-2. Topias Mäki korjasi lukemat 2-2 maalinedusruuhkan jälkeen.

Toisen jakson alussa Virkiällä oli muutamia hyviä kulmatilanteita, mutta niistä ei päästy verkkoa heiluttamaan. Hetkistä myöhemmin Tuukka Hiltusen napakka kuti upposi jo kolmannen kerran Jukolan maaliin.

Virkiän neljännestä maalista vastasi ”vänrikki” Pajula jonka syötöstä Aleksi Pöntinen viimeisteli loppulukemiksi 4-2.

3.2.2015
Harjoitusottelu Virkiä – FC-Jukola 6-2

Virkiän edustusjoukkue aloitti harjoitusottelunsa ja ensimmäisenä vastaan asettui huikeat pojat eli FC-Jukola Vaasasta. Vuosi sitten harjoitus rumpa alkoi saman joukkueen kanssa, jolloin ottelu sai loppulukemat 6-2.

Kehitys vastustaljalla on ollut nousujohteinen ja joukkue nousi viime kauden päätteeksi neljänteen divisioonaan.

Harjoitusottelu alkoikin vastustajan viedessä peliä ja noin kymmenen minuutin taistelun jälkeen huikea laukaus yllätti virkiän maalia varjelleen Matti Turjan. Viisitoista minuuttia myöhemmin Tuukka Hiltusen komea kuti upposi Jukolan veljesten maaliin, tilanne siis 1-1.

Isäntien puolustuslinja aukesi sen verran että vierailijat pääsi rokottamaan tilanteeksi 1-2. Topias Mäki korjasi lukemat 2-2 maalinedusruuhkan jälkeen.

Toisen jakson alussa Virkiällä oli muutamia hyviä kulmatilanteita, mutta niistä ei päästy verkkoa heiluttamaan. Hetkistä myöhemmin Tuukka Hiltusen napakka kuti upposi jo kolmannen kerran Jukolan maaliin.

Virkiän neljännestä maalista vastasi ”vänrikki” Pajula jonka syötöstä Aleksi Pöntinen viimeisteli loppulukemiksi 4-2.


31.01.2015
Lauantaina futsalissa pelasivat Naiset, T-01, T-03  ja P-01

Virkiän naiset varmistivat kullan Vaasassa
VPS-j naiset - Virkiä N2  0-3
Virkiä N2-TePa 4-1

T-01 Virkiä - FC Sport-j T00 1-6
Virkiä  - TePa

T-03 tasapeli TePan kanssa

P-01 2-2 tasapeli Ponnistuksen kanssa

17.01.2015
Viikonloppuna futsalissa pelasivat Naiset ja P-01

Naiset jatkavat sarjakärjessä voittamattomina maalisuhteella 48-8

FC Konkarit - Virkiä Naiset Liikuntahalli, Kunto-Lutra Alavus tulos 1-5
Virkiä Naiset - SuSi SuSi BK tulos 8-0
Virkiä P-01 - Korsnäs FF Urheilutalo, Lapua tulos 2-3
FC Sport-j P01 - Virkiä P-01 tulos 5-4

11.01.2015
Virkiälle menestystä Sisu-cupissa

Virkiän juniorijalkapalloilijat olivat mukana neljällä joukkueella viime viikonloppuna Seinäjoella pelatussa Sisu-cupissa.  
Ottelut pelattiin Seinäjoki areenassa ja monitoimihallissa.  
Virkiän juniorit saavuttivat kaksi mestaruutta, pronssin ja neljännen sijan.

Pojat -05 mestaruuden voittaneen Virkiän ottelutulokset:  
SJK/A-Virkiä 1-5, SJK/B-Virkiä 1-5, Virkiä-Sepsi-78 0-0, Luja/Leijonat-Virkiä 0-3.  
Virkiän 05 pojat tekivät turnauksessa 12 maalia ja päästivät kaksi.  Kultaa Virkiä, hopeaa SJK ja pronssia Sepsi-78.

Pojat -03 mestaruuden voittaneen Virkiän ottelutulokset:
Virkiä-IK 2-0, Virkiä-Sepsi-78 5-0, Norrvalla FF-Virkiä 0-3, FC Kiisto-Virkiä 0-1, SJK-Virkiä 0-2.  
Pojat -03 eivät päästäneet omiin turnauksessa yhtään maalia, maalisuhde 13-0.  Kultaa Virkiä, hopeaa SJK ja pronssia FC Ypa

Virkiän pojat -04 sijoittuivat kolmanneksi.
Ottelutulokset: Virkiä-IK 0-1, Sisu-Virkiä 1-5, SJK/A-Virkiä 1-2, Virkiä-I-JBK 4-2.
Maalisuhde 11-5. Kultaa IK, hopeaa SJK ja pronssia Virkiä.

Virkiän tytöt -01 sijoittuivat neljänneksi tasaisessa sarjassa. Ensinmäiset pelit isolla kentällä, pallolla ja isoon maaliin.
Ottelutulokset:  Sisu-Virkiä 3-3, IK-Virkiä 0-4 , Norrvalla FF-Virkiä 3-2, Karhu-Virkiä 3-0, Semi-Virkiä 0-3.  
Maalisuhde 12-9.  Kultaa Sisu, hopeaa Karhu, pronssia Norrvalla FF ja neljäs Virkiä.

10.01.2015
Virkiän naiset jatkavat vahvaa peliä futsalissa.

Virkiä - Hellät Läskit 3-1
Tiukan taistelun jälkeen viimeisillä minuuteilla Virkiän  Oona Jaatinen varmisti kahdella maalilla voiton kotiin.

Naiset voittivat päivän toisen ottelun FC Brändöpojkarnaa vastaan 3-004.01.2015
Tapahtumarikas viikonloppu
Futsalissa tapahtui. Virkiälle voittoja, tasapelejä ja tappiota. Naiset ja T-03 sarjakärjessä!

Virkiä     Futsal - Naiset
Hellät Läskit      -     Virkiä, tulos 2-5
Virkiä      -     FC Brändöpojkarna, tulos 2-1
 
Virkiä     Futsal - T01
Virkiä      -     BK-48, tulos 3-4
Virkiä      -     Sisu, tulos 2-5
 
Virkiä     Futsal - T03
VIFK White      -     Virkiä, tulos 3-4
Virkiä      -     VIFK Blue, tulos 4-2
TePa      -     Virkiä, tulos 1-1
 
Virkiä     Futsal - P01
Virkiä      -     Jurva-70, tulos 3-9
Karhu      -     Virkiä, tulos 3-5

03.01.2015
Miesten edustusjoukkue kokoontui välipäivinä

Osa joukkueesta aloitti 03.01.2015 harjoittelun päävalmentajan johdolla
Ilpo ja Antti kauden ensimmäisissä harjoituksissa.

28.12.2014
Virkiän -03 pojat turnausvoittoon Pietarsaaressa


Virkiän P03-juniorit dominoivat Jaron isännöimää kinkunsulatteluturnausta Pietarsaaressa 27.12

Tellus-hallissa pelatussa turnauksessa oli mukana yhteensä kymmenen joukkuetta, ja Virkiä pelasi kovatasoisemmassa Kyky-sarjassa neljän muun joukkueen kanssa. Avausottelussa isäntäjoukkue Jaro onnistui siirtymään 1-0 johtoon, mutta tämän jälkeen sinivalkoiset saivat pelinsä rullaamaan ja Jarokin kaatui lopulta komeasti 5-1. Myös muut vastustajat jäivät Virkiän jalkoihin, sillä neljän pelatun ottelun jälkeen lapualaisilla oli sarjataulukossa yhtä monta voittoa ja maaliero 18-1 puhuu puolestaan. Turnausvoittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Valmentaja Tomi Kara kiitteli pelaajien asennetta, joka tuli näkyviin heti ensimmäisen ottelun alkuverryttelystä lähtien. Sama tatsi saatiin säilymään läpi turnauksen. Valmentajan erityismaininnan ansaitsee myös puolustuslinja Mannila-Huhtala-Alakojola, jota vastustajien oli todella vaikea murtaa.

- Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia, sillä jo kahtena seuraavana viikonloppuna on edessä uudet turnaukset ja uudet haasteet, myhäili tyytyväinen Kara.

Tulokset ja maalit:

Virkiä – Jaro 5-1. Maalit Patrik Huhtala 2, Juuso Kara, Samuli Hämäläinen, Sisu Jaakkola.

Virkiä – Tervarit Oulu 3-0. Maalit Nico Rajala, Niklas Huhtala, Veeti Rantala.

Virkiä – GBK Kokkola 5-0. Maalit Sisu Jaakkola 2, Veeti Rantala, Samuel Korpela, Patrik Huhtala.

Virkiä – I-JBK Vaasa 5-0. Maalit Oskari Koski, Patrik Huhtala, Samuli Hämäläinen, Veeti Rantala, Juuso Kara.