Uutisia


Taitokulttuuri

Taitokulttuuri

Monipuolinen taitoharjoittelu antaa pohjan, luo perustan pelaajan tulevalle peliuralle. Taito tarttuu tuhansien toistojen kautta, taitavaksi pelaajaksi ei kehity pelkästään joukkueharjoittelun kautta, omalla ajalla tapahtuva taitoharjoittelu on hyvää omaehtoista harjoittelua. Vain mielikuvitus on rajana kuinka pelaaja voi takapihalla, lähipuistossa, autokatoksessa ym. kehittää taitoaan.

Taitokilpailut ovat hyvä tapa pelaajan yksilöllisen kehittymisen seurantaan, taitokilpailuiden tärkein tavoite on kehittää omaa enkkaa. Taitokilpailuissa myös pelaajat oppivat toimimaan yksilöllisesti; jokainen suoritus vaikuttaa omaan kokonaisaikaan!

Vaasan piirin Nuorisovaliokunta haastaa piirin juniorit, valmentajat ja seurat taitokulttuurin edistämiseen piirin alueella. Vuoden 2014 piirin taitokulttuurin kehittämisen teemana ovat piirin alueen huippupelaajien tekemät taitohaasteet piirin alueen junioreille. Pelikauden aikana kuukausittain tulee uusi haaste. Kyseisen kuukauden haasteeseen vastanneet junnut osallistuvat kuukausiarvontoihin ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan syksyllä pääsy Veikkausliigaotteluun (SJK:n ja VPS:n ottelu) vanhempien kera! Taitohaasteisiin voi jättää myöhemminkin tuloksensa vaikka kyseinen kuukausiarvonta on jo suoritettu, tällöin osallistuu Veikkausliigaottelupaketin arvontaan!

Te pelaajat osallistukaa näille sivuille kuukausittain julkaistaviin taitohaasteisiin, kehitelkää itse uusia haasteita toisillenne. Lähettämällä oman tuloksesi tehtyäsi läpi taitohaasteen tai oman taitohaasteesi muille osallistut kuukausi arvointoihin. Ensimmäisen haasteen teille antaa SJK:n liiga pelaaja Jyri Hietaharju ja ensimmäisenä aiheena on ponnauttelu. Jyrin taitohaasteen sekä taitokilpailun ponnauttelun mallisuoritukset ja vinkkejä omaehtoiseen ponnauttelun harjoitteluun löydät valitsemalla vieressä olevasta valikosta ponnauttelun! Nyt kaikki junnut yrittämään Jyrin haastetta läpi sekä kehittelemään itse hyviä haasteita pelikavereillesi! Lähetä piiriin oheisella kaavakkeella tuloksesi (se riittää kun olet suorittanut taitohaasteen, voit merkitä myös tekemäsi ajan!)

Valmentajat, kannustakaa pelaajianne taitoharjoitteluun. Joukkueen harjoitusten alkurutiineihin voi laittaa mukaan taitosuoristuksia. Harjoitelkaa harjoituksissa taitokilpailulajeja sekä rohkaiskaa ja innostakaa pelaajianne taitokilpailuihin. Kotiläksyt on hyvä tapa antaa pelaajan osaamistason mukaisia tarpeeksi haastavia taitosuorituksia omalla ajalla tapahtuvaan omaehtoiseen harjoitteluun; muistathan tarkistaa antamasi kotiläksyt! Lisää vinkkiä löydät myös Fortum Tutor sivuilta >>

Seurat, järjestäkää seuranne omia taitoharjoittelu- ja taitokilpailutapahtumia. Yhteistyö lähiseurojen kesken on hyvä tapa saada taitotapahtumia järjestettyä!

Hyvää jalkapallokautta 2014 kaikille Vaasan piirin pelaajille, valmentajille, joukkueiden taustoille, tuomareille ja pelinohjaajille sekä seuratoimijoille!

Vaasan piiri Nuorisovaliokunta