Kooste päättäjäisistä

25.10.2017

Loistavan jalkapallokauden päätösjuhla Virkiällä

Pelipasseja ennätysmäiset 417

Virkiäläinen jalkapallo vietti kauden päätöstilaisuutta sunnuntaina Urheilutalolla. Paikalle oli saapunut yli 600 innokasta jalkapallon ystävää. Jalkapallojaoston puheenjohtaja Liena Valo toi esiin tervehdyssanoissaan hienon menestyksen ja jalkapallon suosion Virkiässä. Pelipasseja Virkiässä on ennätysmäiset 417 ja joukkueita kauden aikana sarjoissa pelasi 22. Suosittu maajoukkueen tukema jalkapallokoulu keräsi Virkiän 110-vuosis juhlavuoden kunniaksi myös 110 innokasta pikkufutaria.

Surua virkiäläiset kokivat keväällä, kun naisten futsal joukkueen monivuotinen valmentaja Arto Kuivila menehtyi. Kuivilan johdolla naiset olivat juuri nousseet Ykköseen.

Virkiän puheenjohtaja Sami Latomäki toi pääseuran terveiset päätösjuhlaan. Latomäki toi esiin harjoituspaikkakustannukset, jotka Virkiän osalta nousevat 200 000 euroon. Joukkuelajit kuten jalkapallo, jatkavat suosiotaan, jalkapallo on yksi Virkiän perinteisimmistä lajeista.

Aluemestareita ja piirinmestareita
Virkiän pojat -13 voittivat aluesarjan mestaruuden. Kevätkierroksella joukkue pelasi ykkösdivisioonassa ja nousi syyskierroksella aluesarjaan Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien joukkueiden kanssa. Aluesarjassa seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja yksi tappio maalisuhteella 28-10. Joukkueet osallistuivat turnauksiin Seinäjoella, Hyvinkäällä ja Ylivieskassa. Kilpasarjan joukkueen valmentajana on toiminut Simon Gray, joukkueenjohtajana Matti Rinnankoski ja huoltajana Marko Luoma. Saman ikäluokan haastejoukkue nousi kevätkierroksen kolmosesta hyvien pelien ansiosta syyskierroksella kakkoseen. Joukkueen valmentajina toimivat Jouni Perämäki ja Janne Väänänen, joukkueenjohtajana Marko Luoma, huoltajina Matti Rinnankoski ja Marika Leipäjoki.
Pojat -12 osallistuivat piirisarjoihin kahdella joukkueella. Kilpajoukkue pelasi ykkösdivisioonassa ja haastejoukkue kevätkierroksen kolmosessa, nousten syyskaudeksi kakkoseen. Kilpajoukkue voitti piirinmestaruuden. Joukkueille kertyi harjoituskertoja 160 ja otteluita noin 80. Monissa turnauksissa mukana olleitten joukkueitten valmentajina ovat olleet Patrik Lindholm ja Jaakko Kuusisto, joukkueenjohtajina Jukka Vuorenmaa ja Jussi Kattelus.
Pojat/tytöt -10 joukkueessa oli yli 20 pelaajaa. Joukkue osallistui piirin kahteen sarjaan sekä osallistui kahteen kovatasoiseen turnaukseen Seinäjoella ja Kokkolassa. Valmentajina toimivat Ossi Kojola ja Kalle Vaahtoniemi, huoltajina Teemu Suokko ja Pasi Holkkola, joukkueenjohtajina Toni Haapanen ja Pasi Reinilä.
Virkiän nuorin joukkue pojat -09/10 joukkueessa pelaajia oli 29. Joukkue pelasi kahdella joukkueella piirisarjaa. Energialiigassa Seinäjoella pelattiin 44 ottelua. Turnauksissa joukkue kävi Kauhajoella ja Soinissa. Joukkueen valmentajina ovat toimineet Aapo Laitinen, Josias Lahtinen ja Mikko Autio.
Tytöt -03/04 joukkue pelasi T 14 ykköstä ja saavutuksena piirinmestaruus pronssia. Joukkue osallistui Hesa Cupiin. Valmentajana Juha Valo sekä apuna Petri Haapa-aho ja Arto Kuivila. Joukkueenjohtajina Tiina Uurinmäki ja Hannu Ahlfors.
Pojat -08 joukkueet osallistuivat kahdella joukkueella piirin sarjoihin, Energia liigaa joukkueet pelasivat 11 kierrosta ja osallistuivat kahteen turnaukseen Seinäjoella. Joukkueen valmentajina ovat toimineet Markku Takala, Aki Haatainen ja Jani Huhtala. Joukkueenjohtajina Mika Salo ja Jarkko Immonen, huoltajina Tuomas Davidsson, Joni Huosianmaa, Paula Hakala, Krista Laurila ja Raimo Laurila.
Nuorin tyttöjoukkue tytöt -06/09 koostui ikäluokista 2006-2009 syntyneet. Joukkue osallistui kahdella joukkueella piirisarjaan ja olivat mukana turnauksessa Ilmajoella. Valmentajina ovat toimineet Lotta Auvinen, Erika Leiviskä, Saga Tuurinmäki ja Lotta Valo.
Pojat/tytöt -06 joukkue osallistui piirin pojat -11 taso sarjaan. Turnauksiin osallistuttiin Seinäjoella kaksi kertaa, Ilmajoella ja Kokkolassa. Valmentajina ovat toimineet Tuomo Tuominen, Liena Valo ja Janne Halmesmäki.
Pojat -14 joukkue pelasi yhteistä aluesarjaa Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien joukkueitten kanssa, kevätkierroksella sijoitus oli toinen ja syyskierroksella viides. Joukkue osallistui turnaukseen Tampereella. Valmentajan on toiminut Juha Valo, apunaan Esa Koski, joukkueenjohtajana Tero Rantala ja huoltajana Marko Korpela.
B-juniorit pelasivat piirin kakkosta ja hyvän syyskierroksen sekä sarjan voiton ansiosta pääsivät ykkösen karsintoihin syksyllä. Vastukset olivat tällä kertaa vielä vahvempia ja nousu ei toteutunut, Paljon harjoitelleen joukkueen valmentajina ovat toimineet Arvi-Matti Lemettinen ja Justus Lahtinen.
Jalkapallokouluun osallistui komeat 110 vuosina 2009-2013 syntynyttä tyttöä ja poikaa. Suomen maajoukkueen tukeman jalkapallokoulun rehtorina on toiminut Petri Taimi, apunaan liki 20 Virkiän valmentajaa.
Virkiän futsal naiset pelasivat kakkosessa ja tulos oli suorastaan murskaava sekä nousu ykköseen. Kaikista otteluista voitto ja maalisuhde 81-6. Valmentajana toimi Arto Kuivila ja joukkueenjohtajana Jouni Perämäki.
Virkiä säilyi miesten kolmosessa
Päättäjäisjuhlassa palkittiin myös naisten kakkosessa ja kolmosessa pelanneet joukkueet sekä miesten kolmosessa pelannut joukkue. Ilouutisena voidaan todeta miesten joukkueen säilyttäneen kolmosen sarjapaikkansa myös tulevalle kaudelle.
Erikoispalkinnot
Päätösjuhlassa jaettiin erikoispalkintoja. Ilkka ja Ritva Pajulan lahjoittama Taistelijapatsas: Niklas Huhtala, p. -14. Jukka Vuorenmaan lahjoittama vuoden maalivahtipalkinto: Leevi Porola p. -12. Ilpo Pöntisen lahjoittama Vuoden kehittyvä nuori tyttöjuniori: Kaisa Kuivila t. -14. Vuoden tyttöjuniori: Ruut Kettunen t. -10. Vuoden poikajuniori: Juho Valo p. -11. Liisa ja Arttu Seppälän lahjoittama Jussi Pysti: Teppo Tuuri p. -13. Jussi Lehdon lahjoittama maalikuningas palkinto: Arttu Happonen.